Adviesportaal
Image default
Onderwijs

Verdieping in cultuur op de basisschool!

Nu we weer met zijn allen naar school mogen is het wel zo fijn om de mogelijkheden die dit fysieke onderwijs biedt zo optimaal mogelijk te benutten! Een onderdeel wat het afgelopen jaar helaas erg is ondergesneeuwd in gedurende de pandemie en het thuisonderwijs is de cultuureducatie. Een manier om dit weer de aandacht te geven die het verdient is door middel van verschillende creatieve activiteiten. Grote Broer organiseert dit soort projecten! 

Verdiepend cultureel project in de klas

Hoewel Grote Broer allerlei workshops aanbiedt die hartstikke leuk zijn op zichzelf staand, hebben we ook activiteiten die in een reeks gegeven worden. Door deze culturele projecten die meerdere lessen tellen, kan je de achterstand van het afgelopen jaar inhalen! Deze lessenreeksen zorgen namelijk niet alleen voor een goede introductie aan een bepaald cultureel thema, maar zorgen ook meteen voor verdieping. Grote Broer biedt lessenreeksen voor allerlei disciplines aan. Heb je het idee dat jouw school behoefte heeft aan wat verdieping omtrent techniek? Geen probleem! Eerder zin in een workshop rondom dans? Wij schakelen een professionele workshopdocent in die dit verzorgt. Daarnaast kunnen we ons aanbod ook op maat aanpassen, waardoor er eigenlijk altijd wel een match mogelijk is.

Circus op school

Haal de circuspiste de klas in! Een van de culturele lessenreeksen die Grote Broer aanbiedt is de lessenserie Circus. Deze circus activiteiten op school zijn enorm leuk! Naast dat er in meerdere lessen uitgelicht wordt hoe divers circus wel niet is (van jongleren tot acrobatiek, en vergeet de clown niet!), wordt er ook actief gewerkt aan de groepsdynamiek en samenwerken. Nadat we allemaal veelal thuis gezeten hebben en het schoolwerk relatief individueel uitgewerkt is, is het stimuleren van een positieve groepsdynamiek niet mis. Door de leerlingen op creatieve wijzen nieuwe dingen te leren en ze deze samen te laten ontdekken stimuleert deze workshop niet alleen hun culturele kennis en kunnen, maar ook hun sociale vaardigheden! 

 

https://www.grotebroer.nl/