Adviesportaal
Image default
Onderwijs

Door cultuur samen sterk na corona

De pandemie heeft ons doen vergeten hoe het oude normaal er ook alweer uitzag. We zijn meer thuis gaan werken, scholen gingen dicht en zo veranderde ons leven voor 1.5 jaar compleet. Nu het lijkt alsof we het corona virus achter ons gaan laten komen nieuwe vraagstukken op. Zo ook in het onderwijs. Hoe gaan de leerlingen weer wennen aan het samenwerken in grotere groepen? Hoe verbeter je de groepsdynamiek na zo lang op afstand van elkaar gewerkt te hebben? Cultuur kan hierbij helpen!

Cultuur verbetert groepsdynamiek

Nadat de leerlingen ruim 1.5 jaar vanuit thuis les gehad hebben of alleen op school kwamen in kleine groepjes, is het enorm wennen nu er weer met zijn allen naar school gegaan mag worden. Om deze overgang goed te introduceren kan je kunst en cultuur inzetten. Kleinkunstig helpt je hierbij graag een handje! Door middel van onze uiteenlopende culturele projecten voor op school. Deze dagprojecten laten de leerlingen niet alleen kennis maken met cultuur maar ze verzorgen ook de nodige verdieping. Even helemaal weg van het presteren binnen vakken en juist vrij nadenken en creatief jezelf ontwikkelen. In ieder dagproject zitten elementen van samenwerken. De professionele workshopdocenten stimuleren de leerlingen om samen tot ideeën, eindproducten en oplossingen te komen.

Theater in de klas

Een van onze persoonlijke favorieten is de theatersportbattle die we organiseren. Door deze vorm van theater workshops maken de leerlingen op actieve wijze kennis met theater. Door het theater spelen en het competitie element dat hieraan toegevoegd wordt stellen de leerlingen zich open voor elkaar en cultuur! Zo leert deze theater workshop hen samenwerken, creatief denken en improviseren! Een bewogen dag die de perfecte combinatie is tussen sport en podium kunst, op deze manier keken leerlingen niet eerder naar toneel spelen. En juist omdat het een beetje buiten de comfort zone is en net iets anders is dan een gemiddelde schooldag werkt dit perfect om weer met elkaar als groep in te checken!

 

https://www.kleinkunstig.nl