Adviesportaal
Image default
Onderwijs

Ondersteuning bij jouw studiekeuze

Een studiekeuze maken blijft altijd lastig. Of je nou net klaar bent met de middelbare school of al een studie achter de rug hebt en graag door wilt studeren. Bij het kiezen van een nieuwe studie komt veel kijken, denk hierbij aan geld, locatie, interesses en tijd. Studeer je liever ver weg dat je op kamers moet, of blijf je liever thuis wonen met tien minuten afstand? Wil je graag wat met economie gaan doen of doe je liever dingen met je handen? Keuzes genoeg dus om over na te denken.  

 

Ontdek samen waar jouw interesses liggen 

 

Als je moeite hebt met de juiste studiekeuze vinden, dan kan het helpen om hier advies in te krijgen. Een studiekeuze advies van September Advies kan hierbij helpen. Hierbij overweeg je samen met een specialist welke interesses jij graag in een studie terug wilt zien en kijk je samen naar de mogelijkheden. Ook als je niet goed weet wat je precies leuk vind en moeite hebt met vinden van interessante onderwerpen, dan is September Advies geschikt. De toegankelijkheid binnen deze gesprekken worden gecreëerd door een jong team die jou op je gemak wilt laten voelen. Het gaat tijdens dit gesprek echt om jou. Na dit traject kan je zelfverzekerd en gemotiveerd beginnen aan je nieuwe studie.  

 

Voor iedereen een studiekeuze advies 

 

Bij September Advies kan je altijd terecht als je behoefte hebt aan een studiekeuze advies. Ook als je al meer ervaring hebt in het studentenleven maar graag nog een studie wilt doen. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je gestopt bent met je huidige studie en niet weet wat je dan wel wilt.  

 

Een jaartje ertussenuit  

 

De laatste tijd hoor je steeds meer dat mensen ervoor kiezen om een tussenjaar te nemen. Dit kan na je middelbare schooltijd, maar ook als je net een studie hebt afgerond. Vaak ontdekken mensen in een tussenjaar door middel van reizen of een vaste baan waar zijn of haar interesses liggen en kunnen hierdoor een beter beeld vormen van de toekomst die ze voor zichzelf zien. Hierdoor raken ze extra gemotiveerd om weer aan de slag te gaan met een nieuwe studie.