Adviesportaal
Image default
Onderwijs

De mogelijkheden van dansworkshops op school

Dans is divers

Een dansworkshop organiseren voor je klas of zelfs voor de hele school? Superleuk. Nou nog kiezen welke workshop op dit moment het meest passend is. Want wat is er veel mogelijk! Wij zetten een aantal verrassende workshops op school onder elkaar, stuk voor stuk vol met dans en muziek.

Kleuterdans

Het mag duidelijk zijn: deze dansworkshop is speciaal voor de allerkleinsten. Voorzichtig leren ze hun allereerste danspasjes, maar vooral: hoe ontzettend leuk het is om met de hele klas te bewegen op muziek.

Hiphop

Minder geschikt voor de allerkleinsten, maar juist weer supergeschikt voor de allergrootsten. Tijdens een workshop hiphopdans kunnen de leerlingen dansen op de hits van hun favoriete artiesten. En natuurlijk een poging doen om hun moves te evenaren!

Choreografie

Om zelf een dans te verzinnen, moet je behoorlijk wat creativiteit in je mars hebben. Wie van de leerlingen schudt zo de pasjes uit zijn of haar mouw die optellen tot een topper van een dans? Spoiler-alert: waarschijnlijk vraagt het beste resultaat om input uit de hele groep.

Free running

Deze vreemde eend in de bijt is een kruising tussen dans en acrobatiek. Bij free running is het de bedoeling dat je je zo sierlijk mogelijk van A naar B beweegt. Het gaat hierbij niet om de bestemming, maar om hoe je gebruikt maakt van alle hindernissen die je onderweg tegenkomt. Wat een uitdaging!

Expressie

Dans is een fantastische manier om jezelf uit te drukken. Welk type dans je ook kiest, er zit dus altijd expressie in. Maar je kunt ook kiezen voor een workshop die zich volledig focust op de expressieve kracht van dans. Een prachtige manier om leerlingen te leren dat ze zich niet alleen verbaal, maar ook lichamelijk kunnen uiten.

Werelddans

Er is geen enkele cultuur op de wereld die geen danstradities heeft. Tijdens een workshop werelddans maken leerlingen kennis met dansen uit culturen van over de hele wereld. Wat een verrijking!

https://www.grotebroer.nl