Adviesportaal
Image default
Onderwijs

Stagiair zoeken voor je bedrijf

Er zijn veel bedrijven die een stagiair zoeken voor hun bedrijf. Dit willen ze doen omdat stagiairs relatief heel voordelig zijn. Ze hebben misschien niet zoveel werkervaring maar zijn wel op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het vakgebied. Omdat stagiairs meestal jong zijn en nog niet zoveel werkervaring hebben, zijn ze ook goedkoper voor het bedrijf. Wel moet je je realiseren dat stagiairs tijdens voor jouw bedrijf werken, je kunt ze dus waarschijnlijk niet heel lang behouden. Het zou wel kunnen dat bijvoorbeeld studenten parttime nog kunnen blijven werken. Het fijne daaraan is dat als de stagiair tegenzit, je niet super lang last hebt van deze persoon. Maar hoe vind je een stagiair eigenlijk? 

Stagiair vinden via scholen 

Als je een stagiair wil hebben voor ongeveer een half jaar die fulltime bij je werkt is het aanmelden bij scholen ideaal. Je kunt dan precies uit bepaalde opleidingen kiezen die aansluiten op jouw vakgebied. Daarnaast kun je niet veel andere mensen vinden die fulltime willen werken als stagiair. Je gaat dus naar scholen toe om te zeggen dat je voor jouw bedrijf stagiairs nodig hebt. Op het moment dat er stages gekozen moeten worden stelt de school jouw bedrijf voor aan de studenten. Dit is handig voor de studenten omdat ze niet lang hoeven te zoeken naar een stage maar ook handig voor jouw bedrijf. Je hoeft namelijk niet super veel moeite te doen om een stagiair te vinden.  

Stagiair vinden via vacature 

Een andere mogelijkheid om stagiaires te vinden is om stage vacatures te plaatsen. Zo kun je precies jouw voorkeur aangeven of je een parttime of fulltime persoon wil hebben, van welk niveau, van welk vakgebied en voor welke tijdsperiode. Een nadeel van stagiairs die studeren is dat ze ook een verslag, portfolio of opdracht moeten inleveren voor school van hun stage. Je moet ze hier dus ook de tijd voor geven terwijl dit niks voor uw bedrijf toevoegt. Er zijn ook stagiaires die willen werken omdat ze een tussenjaar hebben of omdat ze net klaar zijn met studeren. Als je dit soort stagiaires fijner vind kun je dit ook aangeven in de vacatures. Het enige nadeel is dat je iedereen moet controleren die op je vacature reageert. Als je op meerdere sites de vacature neerzet zijn dit nog best veel mensen. Je weet natuurlijk niet of ze echt geschikt zijn voor de functie of dat ze het maar voor de lol invullen. Waarschijnlijk moet je hierbij dus meer sollicitatiegesprekken gaan houden dan als je je aansluit via een school. Er gaat dus wel meer werk zitten in het vinden van een stagiair maar misschien vind je uiteindelijk wel de allerbeste.