Adviesportaal
Image default
Onderwijs

Wil jij hulp bij je studiekeuze?

Bij de meeste jongeren zie je dat er meerdere interesses zijn in bepaalde studies. Hierdoor wordt de keuze om een goede studie uit te kiezen een stuk lastiger. Welke aspecten vind je belangrijk? Is deze interesse meer een hobby of wil ik hier echt mijn werk van maken? Keuzes die je moet maken voor een studie kunnen tijdrovend en stressvol zijn. Hulp bij studiekeuze door een studiekeuze adviesbureau wordt steeds populairder.  

Weeg positieve en negatieve punten van een studie af 

Natuurlijk wil je dat een studie direct alle aspecten bevat die jij leuk vind. Dit zal in werkelijkheid bijna nooit voorkomen. Er zal altijd wel iets zijn in een studie wat jou minder aanspreekt. Hieruit moet je dus bepalen welke studie de meeste pluspunten heeft en waar jij een toekomst in ziet. Naast de studie zelf, is de locatie van jouw opleiding ook erg belangrijk. Als jij graag thuis blijft wonen, dan kun je studies aan de andere kant van het land beter met rust laten. Heb jij de wens om uit huis te gaan en op kamers te gaan wonen? Dan is een studie van drie uur verder weg geen probleem. Denk dus ook zeker aan andere aspecten die meespelen bij het kiezen van de juiste studie. 

Vind ondersteuning bij het kiezen van een studie 

Voor hulp bij studiekeuze kan je terecht bij een studiekeuze adviesbureau. September Advies is er hier een van. Bij deze organisatie ga je samen met een specialist in gesprek over de aspecten die jij graag terug wilt zien in jouw droomstudie en welke interesses jij allemaal hebt. Door het jonge team van specialisten zijn deze gesprekken voor jongeren meer toegankelijk en het op gemak voelen tijdens zo’n gesprek is voor September Advies ook zeker belangrijk.  

Vind je studiekeuze op reis 

Tegenwoordig zijn er ook organisaties waarmee je tijdens een tussenjaar op reis kunt. Deze organisaties bieden naast een geweldige reis waar je de wereld kunt ontdekken, ondersteuning bij het kiezen van de juiste studie. Je ziet dat jongeren helemaal uitgerust zijn na zo’n tussenjaar en extra gemotiveerd zijn om aan de slag te gaan met hun gekozen studie.