Adviesportaal
Image default
Onderwijs

Maak gebruik van E learning!

Ipads

Op scholen, op de televisie en op internet horen we steeds vaker over online leren. Scholen zowel basis- als middelbare scholen beginnen met iPads te scholen in plaats van uit boeken te werken. Wordt er met een ipad gewerkt waar alle boeken in zijn gezet dan zijn er ook geen zware rugtassen meer.

E learning

Ook een e learning video is helemaal in tegenwoordig. Een e learning video is een video waar in stof uit boeken wordt uitgelegd in een video. Ook zijn er tegenwoordig cursussen die voor een groot deel uit een e learning video bestaat of dat het de stof ondersteund. Naast dat je het in een normaal boek gelezen hebt om nog net even die extra informatie te geven die je nodig hebt. Ook worden er zo veel opdrachten gemaakt. Ook kan een cursus volledig uit e learning bestaan, dit houdt dan in dat via een video alle stof wordt uitgelegd en ook hoe alle opdrachten gemaakt moeten worden. Ook docenten wijzen leerlingen er steeds vaker op om als je bepaalde termen of hoofdstukken niet begrijpt om deze op internet op te zoeken, omdat er vaak genoeg docenten of leerlingen zijn die deze theorie door middel van een filmpje kort en duidelijk uitleggen.

Soorten video’s

Niet alleen zien we een e learning video in het onderwijs. Het is dan misschien niet exact het zelfde, maar zoek maar eens bepaalde onderwerpen op het internet. Er komen dan genoeg video’s tevoorschijn die je van alles willen leren om het zelf te kunnen doen. Zo zijn er voor de dames enorm veel video’s over make-up. Hoe je alles moet aanbrengen en op welke manieren of wat goede producten zijn. Voor de heren zijn er natuurlijk ook allemaal voetbaltrucjes die stap voor stap worden uitgelegd door middel van een video.

Naast deze twee onderwerpen kun je nog zoveel meer vinden over hoe je iets stap voor stap moet gaan doen. Zo zijn er allemaal dansvideo’s waarin je de beste trends makkelijk kunt leren en dus op je volgende festival of feest er helemaal bij hoort of juist een van die gene bent die die dans kunnen uitoefenen.

Term

Een e learning video kan dus voor van alles gebruikt worden en dus niet alleen voor school. Maar deze term e learning video behoort eigenlijk wel tot school of cursus termen omdat deze video’s vooral hierom zijn gemaakt, om leerlingen/studenten te kunnen helpen bij hun studie of cursus.

https://www.ivorystudio.net/e-learning-video/