Adviesportaal
Image default
Energie

Heb jij al eens van de zonneboilercombi gehoord?

Ben jij opzoek naar een manier om duurzamer en goedkoper te gaan wonen, dan is een zonneboilercombi misschien wel iets voor jou! Met een zonneboilercombi kan jij het water in je huis op een duurzame manier verwarmen. Meer weten, lees dan vooral verder en kom er achter hoe een zonneboilercombi werkt en wat de voor- en nadelen zijn.

 

Hoe werkt een zonneboilercombi?

Dankzij een zonneboilercombi wordt zowel het water dat door de radiatoren stroomt als het water dat je haalt uit de kraan, verwarmd op een duurzame manier. Het water wordt niet meer verwarmd met behulp van fossiele brandstof, maar door de zon!

 

Het systeem van een zonneboilercombi bestaat uit zonnecollectoren, een zonneboiler, een pomp en een cv-brander.

 

Een zonneboilercombi maakt gebruik van zonnecollectoren die gekoppeld zijn aan de zonneboiler en zonne-energie verzameld voor in de cv-zonneboiler. De cv-zonneboiler vervangt de ouderwetse ketel. In boiler wordt het water door de cv-brander of warmtepomp verwarmd, waardoor jij op een duurzame manier warm water uit de kraan kan laten stromen en heerlijk je huis kan verwarmen.

 

Het water in huis wordt dus verwarmd op basis van zonne-energie!

 

Voor- en nadelen van een zonneboilercombi

Zoals altijd heeft alles voor- en nadelen, zo ook een zonneboilercombi. Hieronder lees je wat de voor- en nadelen van een zonneboilercombi zijn.

 

Voordelen

–       Met een zonneboilercombi heb je maandelijks een lagere energiefactuur. De besparing op gewone energie is met een zonneboilercombi meer dan 5 procent groter dan bij een gewone zonneboiler.

 

–       Door gebruik te maken van een zonneboilercombi kan er op eerdere plekken in het huis tegelijk gebruik gemaakt worden van warm water. Zo kan er iemand douchen terwijl en ook iemand aan het afwassen is!

 

 

–       Je maakt gebruik van groene energie. Doordat het water wordt verwarmd door zonne-energie, wordt er geen gebruik gemaakt van fossiele brandstof. Een zonneboilercombi is dus een milieuvriendelijke en duurzame verwarmingsmethode. 

 

Nadelen

–       In vergelijking met de kostprijs van andere zonneboilers is een zonneboilercombi relatief duur.

 

–       De zonnecollectoren die gekoppeld zijn aan de zonneboilercombi, worden vaak op het dak geplaatst. Een zonneboilercombi heeft ruimte nodig.

 

Wegen de voordelen voor jou ook zwaarden dan de nadelen? Bekijk dan eens wat de mogelijkheden zijn. Wie weet verwarm jij je huis binnenkort wel met behulp van de zon!

 

https://www.zizon.nl/informatie/zonneboiler-types/zonneboilercombi/