Adviesportaal
Image default
Energie

Al bekend met NTA 8800?

Vanaf 1 januari van dit jaar is het verplicht hebben van een NTA 8800. Hiermee wordt de energieprestatie van een gebouw op berekend. Voorheen was het bekend als EPA-U en EPA-W. Gelukkig hebben ze het nu zo weten te draaien dat alles in één rapport te berekenen en te zien is. Hou er wel rekening mee dat de kans aanwezig is dat het oude rapport hiervoor niet meer geldig is. Controleer dus goed of dat jouw energierapport nog gebruikt mag worden! 

Het vervangen van een NTA 8800 rapport

Zowel voor zakelijk alsmede de particuliere markt is het van belang om een geschikte NTA 8800 rapport te hebben. Voor nieuwbouwwoningen worden er in totaal drie eisen gesteld. Dit geldt overigens niet voor bestaande woningen! 

Het is zelfs zo het geval dat in 2023 ieder kantoorgebouw die groter is dan 100 m2 voorzien moet zijn van een minimale energieniveau C. Om hierachter te komen of dat jouw kantoorpand in orde is kan je het beste snel een NTA 8800 opvragen. Over het algemeen zijn er meer dan genoeg bedrijven die je hier graag mee op weg helpen. Vergelijk deze partijen dus gerust en zorg ervoor dat je de beste service zult krijgen voor de minste prijs! Natuurlijk moet alles op maat worden opgemeten en op basis hiervan kan er pas een geschikte offerte worden opgemaakt. Wacht dus niet te lang en schakel tijd een expert in!