Adviesportaal
Image default
Energie

Elektra vervangen bij het vervangen van een lamp

Een lampje vervangen dat kan iedereen wel en daarbij is het gelukkig ook niet nodig om je elektra te vervangen. Als je van plan bent om een nieuwe lamp te installeren dan is het soms wel nodig om je elektra te vervangen, maar daarover hieronder meer. Eerst kan je wat tips lezen over hoe je het beste een lamp kan vervangen.

Een lamp vervangen

Een kapot lampje is zeer vervelend, zeker als het op een belangrijk plekje is. Gelukkig is het niet moeilijk om een lampje te vervangen, ook niet als dit je eerste keer is. Als je een lampje vervangt dan is het handig als je het lampje even laat afkoelen, je wilt immers niet een bloedhete lamp vastpakken. Als je hem een tijdje hebt laten afkoelen dan kan je hem voorzichtig losdraaien. Op de lamp die je hebt losgedraaid kan je een fitting vinden, dit is dan ook de fitting die je nodig hebt voor je nieuwe lamp. Een andere lamp zal dan waarschijnlijk ook niet passen. 

 

Als je nog geen gebruik maakt van een led lamp dan is dit misschien wel de tijd om te overwegen of een led lamp toch niet beter is. Een led lamp is wel een beetje duurder maar je hebt er ook veel meer aan. Een led lamp die is namelijk wel bijna 85% zuiniger dan een normale spaarlamp en daardoor gaat hij dus ook veel langer mee. Ook geeft hij veel minder warmte af en veel meer licht. Doordat je minder lampen steeds hoeft te verwisselen hoef je ook minder lampen weg te gooien, dit is ook veel beter voor het milieu.

Elektra vervangen

Elektra vervangen is meestal nodig als je een nieuwe lamp installeert. Als je een nieuwe lamp installeert dan kan je soms last krijgen van overbelasting. Er zijn dan teveel apparaten aangesloten achter een groep in de groepenkast.