Adviesportaal
Image default
Beauty en verzorging

Alles over Oral-B elektrische tandenborstels lees je hier

Poetst u nog met de hand en denkt u erover na om over te stappen op elektrisch poetsen? Of poetst u wel al elektrisch maar is uw tandenborstel toe aan een vervanger? Dan is een Oral-B elektrische tandenborstel een echte must! Voordat u er een gaat aanschaffen, zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Er is een variatie in prijs en er zijn elektrische tandenborstels te koop voor jong en oud. Kiest u voor een simpel model uit de Vitality serie, of voor een tandenborstel met meer functionaliteiten uit de Genius serie? Bij Tandenborstelexpert helpen we u graag aan een geschikte elektrische tandenborstel.

Twee keer zoveel tandplak verwijderen

Maar wat is nou eigenlijk het voordeel van elektrisch poetsen? Om gaatjes en andere tandproblemen te voorkomen, is het belangrijk om dagelijks minimaal twee keer goed te poetsen. Als u een elektrische tandenborstel gebruikt, kunt u wel twee keer zoveel tandplak verwijderen dan als u een gewone tandenborstel gebruikt. Daarnaast zorgt het voor meer gemak, de borstel maakt zelf al een poetsbeweging en ook heeft het een groter bereik. Er wordt aangeraden om minimaal twee minuten te poetsen, dit wordt goed bijgehouden door de elektrische tandenborstel met een ingebouwde timer. Tot slot zit er vaak een poetsdruksensor in de elektrische tandenborstel, waardoor u niet meer te hard poetst en hierdoor ook minder tandvleesproblemen zult ervaren.

Verschillende rotatietechnieken

Er zijn twee verschillende Oral-B opzetborstels waar u uit kunt kiezen als u een Oral-B elektrische tandenborstel aanschaft, namelijk de opzetborstels met een 2D- en de 3D- rotatietechniek. Het 2D-reinigingseffect zorgt voor ronde en snelle bewegingen, het 3D-reinigingseffect zorgt daarentegen voor pulserende en roterende poetsbewegingen. Oral-B vindt het belangrijk dat er voor elk gebit een passend opzetstuk te koop is. Zo zijn er bijvoorbeeld opzetstukken te koop voor gevoelige tanden, maar ook 3D White opzetstukken voor stralende witte tanden.

2D en 3D variant

Welke rotatietechniek is het meest geschikt voor uw gebit? De 3D tandenborstels zijn geavanceerder dan de 2D varianten. De laatst genoemde is redelijk eenvoudig en maakt alleen een roterende en ronddraaiende beweging. De 3D tandenborstel heeft nog als extraatje dat het pulseert naar de tand toe. Simpelweg maakt de 2D tandenborstel twee verschillende bewegingen en de 3D tandenborstel drie. Het voordeel van de 3D variant is dat de borstelhaartjes nog beter tussen de tanden kunnen komen. Ook heeft het veelal extra functies ten opzicht van de 2D variant. Bijvoorbeeld een poetsdruksensor, maar ook meerdere poetsstanden.

Verschillende functionaliteiten

Bij tandenborstelexpert.nl hebben wij een divers aanbod aan Oral-B elektrische tandenborstels. Deze tandenborstels zijn krachtig en komen niet tekort aan praktische en moderne snufjes. In ons aanbod hebben we tandenborstels van verschillende collecties, zoals de Oral-B smart, genius en iO serie. Elke collectie heeft weer andere functionaliteiten, dus let hierop voordat u een elektrische tandenborstel gaat aanschaffen. Vindt u het bijvoorbeeld fijn als het een interactieve display heeft of een magnetische oplader? Ook het aantal poetsstanden kan verschillen, de ene heeft er maar één en de ander 5 tot 7. Kijk nu snel verder op onze website en vind de elektrische tandenborstel die voldoet aan uw eisen!

https://www.tandenborstelexpert.nl/product-categorie/elektrische-tandenborstels/oral-b-tandenborstels/