Adviesportaal
Image default
Dienstverlening

Ontdek hoe de chiropractor u kan helpen

Een chiropractor in Nijmegen kan u helpen uw gewrichten weer normaal te laten bewegen.

Uw wervelkolom bestaat uit verschillende beweeglijke delen. Elk gebied bestaat uit twee wervels en de drie gewrichten die ertussen worden gevormd. Het grootste gewricht is de kraakbeenschijf die tussen de wervels zit. De kraakbeenschijf heeft een gewichtdragende en schokdempende functie. De andere twee gewrichten worden facetgewrichten genoemd en regelen de bewegingen van de wervelkolom.

Wanneer sommige van uw gewrichten niet normaal bewegen, kan de chiropractor ze lokaliseren door uw wervelkolom te voelen terwijl u hem beweegt. De chiropractor Nijmegen zal uw gewrichten behandelen om ze weer normaal te laten werken door ze te rekken of te duwen. Deze behandelmethode wordt gewrichtsmanipulatie genoemd.

Wat is het facetgewricht syndroom?

Voor een chiropractor is het een gebied van de wervelkolom waar de kleine geleidings gewrichten door spieren worden geblokkeerd. Het tast de werking van uw zenuwstelsel aan en heeft daardoor een negatieve invloed op uw mobiliteit. Het facetgewrichtssyndroom is dan ook een veel voorkomende oorzaak van pijn, stijfheid, spierspanning en gebrek aan beweging.

 

Wat veroorzaakt het facetgewricht syndroom?

Deze aandoening kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld na een ongeval, een zittende levensstijl of te lang in een ongemakkelijke houding blijven.

De gewrichten van het lichaam worden stijf als u niet beweegt. Daarom kunt u een facetgewricht syndroom krijgen als u te weinig beweegt.

 

Hoe kan een chiropractor Nijmegen u helpen?

Veel patiënten vertellen de chiropractor dat ze het gevoel hebben dat een of meer gewrichten verkeerd zijn gepositioneerd of dat de gewrichten zijn vastgelopen. De chiropractor kan voelen of de gewrichten in de wervelkolom normaal functioneren, en dat zijn de gewrichten waar we naar kijken om de mobiliteit te verbeteren.

Wanneer de rug pijn doet, is dat meestal een teken dat de kleine korte spieren die tussen de wervels van de ruggengraat liggen, gespannen zijn. De gespannen spieren draaien de wervels van de wervelkolom en dit belemmert de normale beweging van de gewrichten, zodat ze vaak pijnlijk aanvoelen en pijn kunnen doen wanneer u uw rug of nek in bepaalde richtingen beweegt.

Op deze manier voert de professional manuele manoeuvres uit om de blokkades te verwijderen en de mobiliteit van de patiënt te herstellen.