Adviesportaal
Image default
Hobby en vrije tijd

Ken je Nederland wel goed? Wat is er allemaal voor leuks te doen en te bewonderen?

Nederland, met 40% van het grondgebied dat onder de zeespiegel ligt en letterlijk door het volk is ‘geschapen’, kan een zelfvoorzienend cultuurmonument worden genoemd. De hele kustlijn van het land is omgeven door een systeem van dammen en kanalen met een totale lengte van meer dan drieduizend mijl. 

Wat kenmerkt de prachtige steden in nederland?

De steden van Nederland zijn meesterwerken van de middeleeuwse architectuur, een combinatie van majestueuze kathedralen, pittoreske grachten, oude huizen, kerken, stadhuizen en moderne voorzieningen. Uitgestrekte tulpenvelden zijn een symbool van Nederland. In het voorjaar is bijna het hele land bedekt met een tapijt van kleurrijke bloeiende planten die, in tegenstelling tot de constant grijze lucht, een onovertroffen beeld geven van dit land. Een ander integraal onderdeel van het Nederlandse landschap zijn de windmolens, waarvan er nog veel in werking zijn. Amsterdam staat bekend als de stad van de honderden grachten, met meer dan 600 bruggen eroverheen. De grachten zijn een onmisbaar kenmerk van alle stadsrondleidingen. Vanaf het water kun je de meeste bezienswaardigheden en honderden pittoreske bruggen van Amsterdam zien, de geest van de stad voelen en de onbeschrijfelijke sfeer. De meeste stadsrondleidingen vertrekken vanaf het Centraal Station, een prachtig rood bakstenen gebouw in neogotische stijl met een klok en een windvaan. 

De hoofdstad heeft zoveel leuks te bieden!

De stad staat bekend om zijn prachtige Koninklijk Paleis met een groot museum, het Monument voor de Vrijheid, Madame Tussauds Museum en de Nieuwe Kerk. Deze kerk is sinds 1408 herhaaldelijk verbouwd en is de kroningsplaats van de Nederlandse vorsten. Er zijn een groot aantal kerken in Amsterdam, waarbij de oudste van de stad – Ude Kirk – regelmatig orgelconcerten geeft. Een van de meest interessante gebouwen van de stad is het Huis van de Scheepsbouwers, het Martelmuseum en het Seksenmuseum. Amsterdam is een van de grootste kunstcentra ter wereld met vele geweldige musea tot uw beschikking. 

Wat kun je in de steden rondom de hoofstad allemaal zien?

In Zaandam, zo’n 20 km ten noorden van Amsterdam, moet u zeker een bezoek brengen aan het huis van Peter I en het architectonische openluchtmuseum. Ten noorden van Zandaam zelf ligt het beroemde Alkmaar, de enige stad ter wereld waar tot op heden middeleeuwse kaasbeurzen bewaard zijn gebleven. De toeristen vinden er interessante smalle middeleeuwse straatjes; bewonder de vele grachten van de stad, de kathedraal van St. Lawrence en het gotische stadhuis. Den Haag is de zetel van de regering, het parlement en het koninklijk hof, de derde grootste en een van de oudste steden van het land. Het is ook de plaats waar het Internationaal Gerechtshof is gevestigd. Het historische centrum van de stad en het oude kasteel Binnenhof behoren tot de beste plaatsen om te bezoeken. Vlakbij ligt het Mauritshuis, waar een van de beste kunstgalerieën ter wereld is gevestigd: de Koninklijke Kunstgalerie. Als je opzoek bent naar leuke tips, bekijk dan de dagje uit Nederland top 10 en zie wat er allemaal te doen is in alle prachtige steden.

Niet ver van Den Haag liggen de wereldberoemde badplaats Scheveningen en de stad Delft, de geboorteplaats van Vermeer en het beroemde Nederlandse blauwe porselein. Delft is ook beroemd om zijn prachtige Renaissance stadhuis, de Sentineltoren en het klooster van St. Agatha.

Rotterdam is de grootste haven van Europa en de op één na grootste stad, die de gasten verbaast met gedurfde architectonische oplossingen en bedrijvigheid. Het best bewaarde deel van de stad is Delftshaven met zijn smalle straatjes, grachten, historische gebouwen en windmolens. De eerste ‘wolkenkrabber’ van Europa, Het Witte Hayes, werd hier in 1898 gebouwd. De stad is ook beroemd om zijn prachtige botanische tuinen, het Conservatorium, het Etnografisch Museum en de prachtige dierentuin van Rotterdam.

https://ticketforsale.nl/