Adviesportaal
Image default
Hobby en vrije tijd

Verveling in deze regenachtige zomer? Lees hier wat je allemaal kan doen binnenshuis!

Ook deze zomer zit het ons niet helemaal mee. Het coronavirus die de hele wereld compleet op zijn kop zet. Met als gevolg de reisadviezen die om de haverklap wijzigen en als klap op de vuurpijl de vervelende regenachtige zomerperiode in Nederland. Het liefst wil je je welverdiende vakantie zo goed mogelijk benutten. Wij hebben om deze reden een aantal leuke, maar ook zeer praktische activiteiten op een rijtje gezet die jij kan doen deze zomer! 

Spelletjes doen in huis 

Niks is leuker dan een activiteit doen met meerdere mensen. Trommel je vrienden en familie op en haal de leukste gezelschapspelletjes uit de kast die de tijd vullen! Denk bijvoorbeeld aan strategische bordspellen, karaoke spellen of multi-player games op een game console voor de liefhebbers. Niet alleen is het doen van spelletjes met de familie of vrienden heel gezellig, ook leer je goed als team met elkaar samen te werken voor een bepaald doel!  

Grote schoonmaak 

Buiten de vakantie om heb je niet altijd de tijd om je huis grondig schoon te maken. De zin en motivatie is vaak ver te zoeken of er is altijd wel iets anders dat eerst moet gebeuren. Maar toch moet je even je uitstelgedrag van je af zetten en aan de slag gaan. Pak de dweil, stofzuiger en allesreiniger erbij en het boenen kan beginnen. Start met het schoonmaken van de woonkamer en werk zo alle kamers af. Vergeet lastige hoekjes niet die je normaal altijd overslaat waar vaak spinnenwebjes te vinden zijn. Begin daarna met het zemen van de ramen en aansluitend hierop de kunststof deuren of aluminium deuren van jouw huis.  

Opnieuw inrichten van jouw woning 

Het coronavirus heeft er voor gezorgd dat we nog meer thuis zijn. Om deze reden is niks leuker dan het opnieuw inrichten van je woning! Neem jouw woning onder de loop en bekijk welke mogelijkheden om het huis er compleet anders uit te laten zien. Een verandering hoeft niet ingewikkeld te zijn. Door simpelweg de meubels om te wisselen van de woonkamer naar de keuken geef je jouw stulpje een totaal nieuwe look! 

Na de schoonmaak in huis moet de tuin ook

Nu het huis schoon is is het tijd voor onkruid verwijderen! Onkruid verwijderen is een belangrijk onderdeel van het tuinonderhoud. Er zijn een aantal onkruidbestrijdingsmiddelen op de markt, maar veel daarvan zijn giftig voor het milieu. Een andere optie voor het verwijderen van onkruid is om een schoffel te gebruiken of het onkruid handmatig uit uw tuinbed te verwijderen.