Adviesportaal
Image default
Verbouwen

Wat kost een dakkapel?

Een dakkapel is ongetwijfeld een van de beste investering die je kan doen als je van meer wooncomfort wil genieten. De voordelen gaan van meer natuurlijke lichtinval tot extra woonruimte en een mooiere uitstraling aan de buitenzijde van de woning. Het is dan ook normaal dat steeds meer mensen kiezen voor een dakkapel als uitbreiding van de woning.

Natuurlijk is een dakkapel een hele investering en het is dan ook een goed idee om op voorhand een duidelijk beeld te krijgen van hoeveel zo’n kapel kost. Wat kost een dakkapel nu? Een eenduidig antwoord geven is nagenoeg onmogelijk, maar op basis van enkele factoren kan een schatting gemaakt worden!

 

Wat kost een dakkapel ? Enkele belangrijke factoren

Als je financieel op de lange termijn denkt, dan loont het de moeite om de factoren die de prijs van je dakkapel beïnvloeden op een rijtje te zetten. Hieronder vind je enkele belangrijke:

 

1. Het materiaal van de dakkapel

Eerst en vooral speelt het materiaal waaruit de dakkapel bestaat een grote rol bij de kosten. Zo is hout doorgaans iets duurder (maar oogt het natuurlijk wel erg mooi), terwijl je met kunststof of polyester doorgaans wat goedkoper af bent.

 

2. Het formaat van de dakkapel

Vervolgens zal ook de grootte van de dakkapel die je kiest de kosten bepalen. Een model met één enkel raam is vanzelfsprekend goedkoper dan een dubbele of driedubbele dakkapel. Daarbij zijn bepaalde dakkapellen ook een stuk groter qua binnenruimte en daardoor zal de prijs dan ook hoger liggen.

 

3. Het type dakkapel

Ten slotte kan er een onderscheid gemaakt worden tussen verscheidene types dakkapellen. Een nokverhoging vraagt een andere kostprijs dan een standaard dakkapel en een variant met balkon zal ook duurder zijn. Vraag altijd advies bij een speciaalzaak om de beste optie voor jouw woning te vinden!