Adviesportaal
Image default
Financieel

no cure no pay incasso

Incasso no cure no pay

Ondernemers heb je in alle soorten en maten.  Noem het maar op, de bouw, de gezondheidszorg, in de financiën,etc. Soms is het bedrijf opgericht door een familielid. Een familiebedrijf noemen ze dat .  Deze bedrijven kunnen dan al tientallen zo niet honderden jaren oud zijn.  Soms komen dergelijke bedrijven   in gevaar door economische ontwikkelingen. In de agrarische sector bijvoorbeeld, daar zijn veel problemen de laatste jaren. Europese wetgeving heeft er voor gezorgd dat veel boeren vervolgens in de problemen kwamen. De kinderen van deze ondernemers zijn ook niet meer bereid de boerderij over te nemen. Ook zijn er de laatste jaren veel bedrijven in de problemen gekomen. De bonnen werden dan steeds later betaald. Faillissementen onder deze bedrijven zijn vaak het direct gevolg. Incasso no cure no pay inschakelen is daarop ook geen onverstandige keuze.Krediet is niet meer nodig of in ieder geval minder.

Zijn debiteur kan daarop failliet gaan.  Degene die het hardste roept wordt daarna als eerste betaald.

De meeste incassobureaus werken daar op No Cure No Pay.  Als er niets geïncasserd wordt dan heb je daarna ook geen kosten.

Kleine bedragen zijn doorgaans geen probleem.

Dossierkosten worden dan meestal niet meer berekend.

Betaalt debiteur daarop alsnog niet dan is een gang naar de rechter een optie.  Zo kan er alsnog betaling afgedwongen worden. Bijvoorbeeld door middel van beslaglegging op loon.  Het griffierecht is de laatste jaren echter meer dan verdrievoudigd.

Wanneer debiteur niet dan meer op het opgegeven adres woonachtig is. Dan doet de incassospecialist onderzoek naar het juiste adres van debiteur. Daarvoor berekent een goed incassobureau daarna meestal niets.

Je kan ook je gehele debiteurenbeheer aan Een incassospecialist uitbesteden. Zo kan er bijvoorbeeld een pre incasso naar de schuldenaar  verstuurd worden.   De kosten variëren per incassobureau.

Een openstaande rekening ter Incasso no cure no pay aanbieden.

Wanneer de beslissing vervolgens is genomen door de ondernemer. Dat de rekening daarop geïncasseerd zal moeten worden. Dan zal hij de betreffende rekening over moeten dragen aan de incassopartij. Via de website van de incassospecialist kan je dit vervolgens ook vaak regelen. Via de website voer je vervolgens diverse informatie in. Waarna de openstaande rekening dan online kan worden ingediend. Het incassobureau gaat er dan voor de ondernemer direct mee aan de slag.  Er worden incassokosten op de hoofdsom gezet en deze moete de debiteur daarna betalen. De hoogte daarvan wordt vervolgens bepaald door de wet. Als debiteur de factuur vervolgens betaalt. Dan vind de financiële afwikkeling zo snel mogelijk plaats. Maar betaalt de klant  daarop niet? Een gang naar de rechter is daarop een mogelijkheid. Dit kan hoge kosten met zich meebrengen. Je moet je daarop goed afvragen of de kosten opwegen tegen de baten.

http://www.billincasso.nl/nl/incasso-no-cure-no-pay.html