Adviesportaal
Image default
Aanbiedingen

Raamdecoratie voor een fantastisch interieur

Raamdecoraties

Een goede woonwinkel is de specialist op het gebied van lifestyle artikelen. Door het ervaren personeel wat zij beschikken lukt het om advies te geven wat van grote waarde is bij het restaureren, decoreren of inrichten van een huis. Daarbij vormt licht een belangrijke factor. Het hangt namelijk geheel van de persoon af hoe dat er uit moet komen te zien. De één vind veel licht fijn om in huis te hebben, de ander juist weer niet. Vaak komt het voor dat mensen zelf geen huis bouwen maar verhuizen. De lichtinval en architectuur zijn op dat moment niet op maat gemaakt en dat zorgt voor een minder persoonlijk karakter van het huis.

Daarom bestaat er raamdecoratie. Door ramen te decoreren met gordijnen of andere materialen kan een huis persoonlijker worden gemaakt. Een goede woonwinkel levert dus raamdecoratie op maat. Zij passen zich aan op uw wensen en waar dat nodig is geven ze advies.

Er is een groot assortiment waaruit gekozen kan worden binnen de raamdecoratie. Zo word er binnen de decoratie industrie iedere dag gewerkt aan betere kwaliteit, vernieuwing van vormen en kleuren. Raamdecoratie doet zich voor in 6 stijlen namelijk, Plissé, Rolgordijn, Duo Shades, Jaloezieën, Binnen zonwering en lamellen. Elke stijl kent weer een ruim assortiment aan ontwerpen. Plissés zijn gordijnen met verticale lijnen erin. Ze zijn zowel dun als dik verkrijgbaar. Hoe dan ook geeft de Plissé een modern karakter aan het huis. Rolgordijnen worden opgehangen aan de bovenkant van het raamkozijn. Deze zijn gemakkelijk te bevestigen en zijn in standaard maten te verkrijgen. Daarnaast levert een woonwinkel ook rolgordijnen op maat. Rolgordijnen geven vaak een erg strak uiterlijk aan het huis.

Jaloezieën

Jaloezieën zijn er eigenlijk in alle soorten en maten. Ze zijn zowel in ijzer, hout en kunststof te verkrijgen. Jaloezieën dienen als binnen zonwering en bestaan uit dunne latten die door middel van een lijnsysteem omhoog of omlaag geplaatst kunnen worden. Ook kan dit systeem helemaal omhoog getrokken worden zodat er vrijwel niets meer van is te zien.

Lamellen zijn de verticale versie van de jaloezieën en werken dan ook feitelijk het zelfde. Het voordeel van lamellen is dat ze vaak van lichter materiaal zijn gemaakt en dat beter kan meebuigen waardoor het minder snel stuk gaat.

http://4yourliving.nl/raamdecoratie-en-binnenzonwering/