Adviesportaal
Image default
Financieel

Dit zijn de beste ETF’s uit de Kernselectie van DEGIRO

Anno 2021, je wilt beginnen met beleggen maar voor welke ETF kies je? Veel beleggers lopen daartegenaan en ondanks dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt, helpen wij jou in dit artikel verder met de beste ETF DEGIRO.

Vanguard S&P 500

Ondanks dat VWRL toch altijd wel de topsuggestie is hebben wij in dit artikel de Vanguard S&P 500 boven aan gezet. Waarom wij dit gedaan hebben? Omdat in de afgelopen 5 jaar dit fonds een jaarlijks rendement behaalde van 16.14%, in 500 van de grootste Amerikaanse bedrijven belegde en omdat je hier maar 0.07% fondskosten betaalt per jaar. Dit zijn alle factoren die belangrijk zijn als je wilt beleggen. Je hebt als eerste factor het hoge rendement, en als tweede factor kun je gespreid beleggen in de 500 bedrijven die verspreid zitten over verschillende sectoren. Je levert alleen op de spreiding van de landen in omdat dit fond alleen in de Verenigde Staten belegd.

Vanguard All-World

De spreiding van dit fonds is geweldig en de jaarlijkse kosten liggen met 0.22% vrij laag. De index die wordt gevolgd is de benchmark. In de afgelopen 5 jaar heeft de benchmarkt een rendement behaald van 13.17%. Als belegger ben je hier natuurlijk erg tevreden mee maar zoals je kunt zien is dit rendement ruim 3% minder in vergelijking met de S&P 500. Echter, als je als (beginnend) belegger het risico wilt verminderen dan is dit fonds een absolute aanrader. Er wordt door dit fonds namelijk in 50+ verschillende landen belegd en dit komt neer op een totaal van 3410 diverse bedrijven in allerlei sectoren.

VanEck Vectors Global Equal Weight

Nog een ETF die wereldwijd verspreid en voornamelijk goed scoort op het gebied regionale spreiding. Dit fonds onderscheidt zichzelf doordat deze ETF ervoor zorgt dat de regio’s VS, Europa of Azië van het fonds niet meer dan 40% pakt voor eigen rekening. Normaal gesproken zie je dit niet snel doordat de wereldwijd gespreide ETF’s uit de VS bestaat uit meer dan 60%. Als je met dit fonds gaat werken beleg je in totaal in 250 bedrijven. Dit is brede spreiding maar niet zo breed als de ETF’s die hierboven werden genoemd. Je kunt ook direct NIO aandelen kopen als je weet wat je doet. NIO is een super interessant aandeel, maar wel wat riskanter dan een ETF.

Wil je meer weten over beleggen? De auteurs van beter beleggen hebben meer dan 5 jaar ervaring in beleggen en staan altijd klaar om je te helpen naar een beter rendement.

https://beter-beleggen.nl/