Adviesportaal
Image default
Financieel

De voordelen van lokaal onafhankelijk financieel advies

Of u nu overweegt een hypotheek af te sluiten, uw pensioen te plannen of een eenmalig bedrag te beleggen, het kan moeilijk zijn om te beslissen welk financieel product het beste bij u past.

Het is daarom een ​​goed idee om financieel advies in te winnen. Dit kan zijn van uw bank, een grote financiële dienstverlener of een lokale onafhankelijke financiële adviseur.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van contact opnemen met een lokale, onafhankelijke financieel adviseur als u hulp nodig heeft bij een financiële kwestie.

 

Persoonlijke ontmoetingen en advies

Het is niet altijd gemakkelijk om over geld te praten en het kan dubbel zo moeilijk zijn om uw financiële situatie telefonisch te bespreken met iemand die u nog nooit heeft ontmoet.

Het is veel gemakkelijker om uw financiën persoonlijk te bespreken met een adviseur die u kunt vertrouwen. Uw lokale financieel adviseur neemt de tijd om u te leren kennen tijdens een kopje koffie, luistert naar uw zorgen en beantwoordt uw vragen.

 

Gratis eerste gesprek

Als u erover denkt om een ​​lokale financieel adviseur in te schakelen, profiteert u van een gratis kennismakingsgesprek. Hierdoor kunt u de adviseur persoonlijk ontmoeten en te weten komen of hij of zij over de relevante expertise, ervaring en kwalificaties beschikt om u te helpen.

 

Vergaderingen thuis of op kantoor

Als u het moeilijk vindt om naar het kantoor van uw financieel adviseur te reizen, ontmoeten lokale onafhankelijke financiële adviseurs u meestal graag bij u thuis of op een andere geschikte locatie, zoals uw werkplek.

 

Afspraken op geschikte tijden

Afspraken met uw lokale financieel adviseur kunnen worden gemaakt op de tijden die u uitkomen. Sommige lokale IFA’s zijn erg flexibel en bieden afspraken in de avonduren en misschien ook op zaterdagochtend en andere tijden buiten kantooruren.

 

Ervaring met het adviseren van lokale mensen

Lokale onafhankelijke financiële adviseurs zijn gewend om lokale mensen te adviseren. Dus als u een klein bedrijf runt, is het vrijwel zeker dat uw adviseur heeft samengewerkt met andere ondernemers in de omgeving. Hij of zij zal daarom uw exacte behoeften en zorgen begrijpen en zal goed geplaatst zijn om advies te geven dat direct voor u relevant is.

 

Volledig onafhankelijk en onpartijdig advies

Lokale onafhankelijke financiële adviseurs geven onpartijdig, onbevooroordeeld advies. Ze bekijken het volledige assortiment beschikbare financiële producten voordat ze de producten aanbevelen die het best bij uw individuele omstandigheden passen. Dit in tegenstelling tot banken en andere grotere organisaties, die wellicht alleen hun eigen producten of een beperkt aantal andere producten aanbevelen.

Als u een lokale, onafhankelijke financieel adviseur inschakelt, kunt u er zeker van zijn dat deze het breedst mogelijke assortiment producten heeft overwogen voordat hij aanbevelingen doet.

 

Duidelijkheid verschaffen en verwarring wegnemen

De markt voor financiële dienstverlening kan moeilijk te begrijpen zijn als u geen expert bent. Daarom vertrouwen mensen die al jaren geld hebben geïnvesteerd nog steeds op financiële adviseurs om de markt af te zoeken en de beste producten voor hen aan te bevelen.

Lokale financiële adviseurs nemen de tijd om financiële termen, jargon en al het andere dat onduidelijk is in gewoon Engels uit te leggen.

 

Persoonlijk advies

Nadat u kennis heeft gemaakt met u en uw omstandigheden, financiële doelen en de mate van risico die u bereid bent te nemen, zal uw lokale financieel adviseur u zeer persoonlijk advies geven dat is afgestemd op uw exacte vereisten.

Afhankelijk van uw omstandigheden kan uw adviseur een of meer betaalbare financiële producten voorstellen, of een persoonlijk financieel plan opstellen. U kunt dan de producten of het plan bespreken en uw adviseur uw eventuele vragen stellen.

 

Geen druk en een afkoelperiode

Een lokale financieel adviseur zal je niet onder druk zetten om je ter plekke aan te melden voor een product. Zij geven u de tijd om naar huis te gaan en vrijblijvend na te denken over de mogelijkheden die u zijn aangeraden.

Zelfs nadat u zich heeft aangemeld voor een financieel product, heeft u volgens de wet het recht om van gedachten te veranderen binnen een bepaald tijdsbestek, dat 14 of 30 dagen of langer kan zijn, afhankelijk van het product. U wordt geïnformeerd over de exacte duur van de bedenktijd.

 

Regelmatige financiële beoordelingen

Lokale onafhankelijke financiële adviseurs bieden regelmatig persoonlijke financiële beoordelingen. Tijdens deze bijeenkomsten bespreekt u of uw huidige investeringen op schema liggen om uw doelen te bereiken en of het een goed idee zou zijn deze te wijzigen of bij te stellen.

 

Vertrouwen

Lokale financiële adviseurs houden uw financiële en persoonlijke gegevens vertrouwelijk. U kunt er zeker van zijn dat uw persoonlijke gegevens met niemand anders worden gedeeld zonder uw toestemming.

 

Gemoedsrust

Bovenal geeft lokaal onafhankelijk financieel advies u de gemoedsrust dat uw financiën goed worden verzorgd door een lokaal bedrijf dat beschikbaar is om uw zorgen te bespreken wanneer dat nodig is.