Adviesportaal
Image default
Zakelijk

Een meerwaarde voor je huis

Wil je er nu voor zorgen dat je huis meer waard wordt dan is een investering in een rieten dak misschien wel de perfecte keuze voor jou! Huizen met rieten daken zijn erg gewild in Nederland want het ziet er ook gewoon prachtig uit.

Al honderden jaren wordt er riet als dakbedekking gebruikt maar er is wel een gehele omslag op een gegeven moment gekomen in manier waarop mensen naar een rieten dak kijken. Want toen er eenmaal dakpannen als dakbedekking werden gebruikt werd een rieten dak als een teken van armoede gezien. Een huis met dakpannen werd gezien als een teken van luxe en welvaart. Hoe anders is dit vandaag de dag waar een huis met een rietendak  juist als een teken van luxe wordt gezien. Gelukkig zijn de constructies van de rieten daken wel mee ontwikkeld want vroeger kende rieten daken wel vele gevaren.

Er zijn vandaag de dag eigenlijk twee typen constructies: de open constructie en de gesloten constructie.  Bij een traditionele open constructie legt een rietdekker het dak aan door het riet op latten te binden. De constructie heeft de naam open omdat het riet van binnenuit te zien is. Bij een gesloten constructie, ook wel een schroefdak genoemd, worden de balken van het dak bedekt door platen. Vervolgens wordt het riet met behulp van schroeven aan een draad bevestigd. Bij een gesloten constructie kun je het riet niet van binnenuit zien.

Voor welke constructie iemand kiest hangt puur af van persoonlijke voorkeuren. Het is natuurlijk wel belangrijk dat er wordt gekozen voor kwalitatief goed riet. Dit heeft meerdere voordelen: zo ziet het er gewoon stukken beter uit maar is het ook veel minder snel toe aan vervanging. Om de risico op brand te verkleinen is het raadzaam om het riet te besproeien met een coating die brandvertragend werkt.

http://www.rietwerk.nl/