Adviesportaal
Image default
Zakelijk

B2B beginnen? Optimaliseer je webshop!

Ben je nieuw in de wereld van b2b e-commerce en wil je graag doeltreffend starten? Zorg dan dat je goed voorbereid start aan je b2b webshop. Hieronder vind je een aantal uitgaansmogelijkheden die je de goede start kunnen bieden je zoekt.  

Efficiëntie als uitgangspunt 

Aangezien de b2b webshop is toegespitst op zakelijke klanten is het cruciaal dat je webwinkel zo efficiënt mogelijk is ingericht. Klanten moeten in een paar clicks hun bestellingen kunnen plaatsen, daarom is het van belang dat de navigatie van je webshop overzichtelijk en simpel is. Ook moet de b2b webshop bulkbestellingen aan kunnen. Sterker nog: bulkbestellingen moeten worden aangemoedigd. Verder moet de webshop zijn ingericht voor terugkerende klanten, zodat zij gemakkelijk opnieuw dezelfde bestelling kunnen plaatsen. Houd daarom een koopgeschiedenis bij waar klanten toegang tot hebben.   

B2B webshop laten bouwen door een marketingbureau? 

Laat je liever het bouwen van de webshop over aan een derde partij? Gelukkig zijn er meer dan genoeg marketing agencies te vinden in Nederland waarbij je terecht kan. Bij het kiezen van een geschikte digital marketing agency is het altijd handig om te checken of het bureau gespecialiseerd is in het maken van b2b webshops. Veel marketingbureaus houden zich namelijk vooral bezig met b2c webshops, maar dit is eigenlijk een compleet andere kunst. Als je meer wilt weten over het verschil tussen b2b en b2c kun je de volgende website bekijken: https://www.ecomwise.com/b2b-webshop/. Omdat de eindgebruikers van de twee sectoren ver uit elkaar liggen, zal het webdesign ook compleet anders in elkaar zitten. Daarom zal je webwinkel waarschijnlijk het beste tot zijn recht komen als je kiest voor een digital marketing agency die zich speciaal hebben toegespitst op b2b webshops.  

Een voorbeeld van een marketing agency voor b2b webshops is Digital Inside. Zij zitten al jaren in het vak en de medewerkers zijn echte professionals als het gaat om het bouwen van b2b webwinkels. Zo houden ze rekening met Search Engine Optimalisation (SEO) en gaan ze strategisch te werk. Wil je meer weten over de werkzaamheden van Digital Inside en wat ze voor jou kunnen betekenen? Klik dan op deze link: https://www.digitalinside.nl/.