Adviesportaal
Image default
Gezondheid

Bananen vol met vitaminen

Bananen is fruit dat geweldig gezond is en wat je hele jaar gewoon in de supermarkt kopen kan.  Dat bananen gezond is weten  zo goed als iedereen wel maar  dat het je ook helpt bij verschillende kwaaltjes is niet iedereen van op de hoogte. Veel sporters maken eten een banaan iets voordat ze beginnen met sporten omdat het je een echt energie stoot geeft. Tegenwoordig zijn er ook alternatieven voor vitamine en kan je voedingssupplementen kopen bij online vitamine aanbieders zoals Topvitamins.nl.

 In een banaan kan je veel topvitamins  en ijzer terugvinden.  Vitamine staat bekend als een antioxidant en zorgt voor een betere weerstand.  Buiten Bananen kan je vitamine C ook terugvinden groenten, aardappelen en ander fruit zoals bessen, aardbeien en kiwi’s. Om een maximale hoeveelheid uit je voeding te halen kan je je groenten best met zo weinig water te koken  en zo kort mogelijk.  Bij een tekort aan Vitamine C kan er een verminderde weerstand ontstaan  waardoor er klachten zoals  scheurbuik kan ontstaan en het proces dat je wonden genezen verloopt ook een stuk trager.  Een teveel aan vitamine C  kan ook leiden tot diarree of darmstoornissen.  Ijzer is dan weer belangrijk voor het transport van je zuurstof in je bloed en stofwisseling. Een ijzer tekort komt vooral voorbij zwangere vrouwen of bij vrouwen die borstvoeding geven.  Factoren die aangeven dat je een tekort aan ijzer hebt zijn vermoeidheid en snel vermoeid zijn.

Bananen zijn ook handig voor andere doelen.  Zo kan het zelfs helpen voor mensen die willen stoppen met roken. Een banaan bevat veel magnesium en magnesium zorgt ervoor dat het lichaam sneller van bijwerkingen herstelt nadat ze gestopt zijn met roken.  Vervolgens bevat een banaan ook de volgende vitamines:  vitamine B3, B6, A en C. Ook bevat het nog andere mineralen dan ijzer zoals Fosfor, magnesium, kalium en nog veel meer.

http://www.topvitamins.nl/