Adviesportaal
Image default
Zakelijk

Wat verdien je in de civiele techniek?

Als je kiest voor een technische studie heb je een hele grote kans op een baan. Buiten dat heb je niet alleen een grote kans op een baan maar het salaris in de civiele techniek valt voor starters ook niet tegen. Je salaris hangt af van je leeftijd en werkervaring. Of te wel hoe langer je werkt en hoe meer ervaring je hebt, hoe meer salaris je gaat verdienen. Benieuwd hoeveel je verdient? Dat lees je in dit artikel.

 

Het salaris na afronding mbo

Je leert tijdens je mbo-opleiding civiele techniek veel over weg-, water-, en grondbouw. De kennis die je hebt opgedaan tijdens je opleiding kun je nadat je bent afgestudeerd meteen gaan toepassen in de praktijk voor een goed startsalaris. Als je kijkt naar het startmaandsalaris van een junior werkvoorbereider, ligt dit tussen de 1800 en 2000 euro bruto. Het grote voordeel van deze studie is dat de kansen op een baan erg groot zijn en het inkomen groeit wanneer je meer werkervaring opdoet.

 

Het salaris na afronding hbo

Je kunt ook kiezen voor een hbo-opleiding in de civiele techniek. Bedrijven zijn eigenlijk altijd op zoek naar een technische professional gezien de schaarste op de arbeidsmarkt in dit vakgebied. Hier hebben ze dan ook veel geld voor over. Je kunt onder andere kiezen om aan het werk te gaan bij bouwbedrijven, ontwerp- en adviesbureau, aannemers of bij de overheid. Je bent hier vooral bezig met een project voorbereiden en bij de uitvoering regel je de coördinatie. Het startsalaris ligt hier tussen de 2000 en 2500 euro en naast een goed salaris krijg je ook de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en door te groeien.

 

Het salaris na afrond wo

Als je een universitaire opleiding hebt afgerond in de civiele techniek ligt het gemiddelde startsalaris tussen de 2400 en 2600 euro. Dit verschilt natuurlijk een beetje per bedrijf. Ook hier ben je vooral bezig met het voorbereiden van een project en het coördineren bij de uitvoering van een project. Je hebt ook nog de mogelijkheid om je te specialiseren in een discipline hierdoor ben je nog gewilder op de arbeidsmarkt.