Adviesportaal
Image default
Kinderen

Vroem, vroem, wat rijdt er nu tegen mijn schoen?

Een bestuurbare auto! Bestuurbare auto’s zijn HET kado voor jonge kinderen. Dat niet alleen. ook volwassenen kunnen er veel plezier aan beleven. Hartstikke leuk om samen met de kinderen te doen. En vaak nog gezond ook, lekker in de buitenlucht bezig zijn. Een leuk kado voor het hele gezin dus. Het leert kinderen gelijk over snelheid, autorijden en consequenties. Want met roekeloos rijden, raak je voordat je het weet zomaar… een schoen! Gelukkig zijn de op afstand bestuurbare auto’s niet zwaar of gevaarlijk. Wel ontzettend leuk om mee te spelen en experimenten voor jong en oud. Samen stoere herinneringen maken en racen door het huis, tuin of plein.

Wat je kan leren van bestuurbare autos

Dat kinderen veel kunnen leren van spelen is algemeen bekend. Geduld, op hun beurt wachten, samenwerken, creatief denken zijn allemaal voordelen van spelen. Maar er komt een dag dat kinderen ook serieus moeten worden. Zoals bijvoorbeeld bij hun rijbewijs. Dan is het fijn als je als kind al wat ‘rij-ervaring’ hebt opgedaan. Met een bestuurbare auto leer je hoe een auto beweegt. Hij gaat sneller van een heuvel af. En hoe draaien de wielen als je achteruit rijdt? Een auto door een diepe plas laten rijden is vaak niet zo succesvol. En bergop zal wat trager gaan. Allemaal handige kennis die alvast kan worden opgedaan. Zonder dat het voelt als leren natuurlijk.

Ook nog ontzettend leuk!

Hoewel rijden met een op afstandbestuurbare auto dus veel leerzame voordelen heeft, is het ook gewoon ontzettend leuk om te doen! Wat geeft er nou meer plezier dan lekker met een auto rondscheuren. Er kan tegen elkaar geracet worden door ieder zijn rondje te timen. Of natuurlijk meerdere auto’s tegelijkertijd tegen elkaar te laten strijden. Wie is het snelste? Daarnaast kan het een ontzettend grappig gezicht zijn om de auto door de woonkamer te laten scheuren. En voor wie een kat heeft, is het dubbel zoveel plezier. De auto zal de kat niet onopgemerkt blijven natuurlijk. Voor je het weet is het geen kat en muis race maar een kat en auto race.