Adviesportaal
Image default
Kinderen

Gebruik jij al wasbare luiers en zwemluiers?

Als je de titel van dit artikel leest; ‘gebruik jij al wasbare luiers en zwemluiers?’ dan is je antwoord waarschijnlijk; ‘nee’. Veel mensen zullen wasbare luiers en zwemluiers waarschijnlijk ouderwets vinden en veel gedoe. Wegwerpluiers zijn immers toch veel makkelijker? Toch is het tegenwoordig veel makkelijker in gebruik dan vroeger. Er zijn namelijk veel verschillende systemen op de markt. Daarbij wordt er nog te weinig aandacht gegeven aan de voordelen van een luier die je kunt hergebruiken. Het is namelijk een stuk beter voor het milieu, beter voor je bankrekening en ook nog eens beter voor het kwetsbare babyhuidje van je kindje. Hieronder lees je meer informatie over de verschillende systemen die op de markt verkrijgbaar zijn. 

Verschillende wasbare luier systemen 

Wil je niet teveel werk hebben aan het verschonen van je kindje? Dan kun je kiezen voor de all-in-one systemen van Bumsies. Deze luiers bestaan, net als wegwerpluiers, uit 1 geheel. Alleen gooi je ze niet in de grijze container maar in de wasmand. Je wasmachine doet het vuile werk. 
Naast de AIO (all in one) luier zijn er nog tal van andere systemen op de markt. Bij Bumsies kun je terecht voor bijv. pocketluiers en snap in one luiers. Pocketluiers zijn luiers waar een inlegger ingeschoven kan worden. Zo kun je een luier extra boosten wanneer je kindje bijv. veel plast. De snap in one luier is een beetje hetzelfde idee als een pocketluier alleen wordt hier de inlegger vastgeklikt aan de luier. Zo blijft deze goed op de plek zitten. Ook is de snap in one luier extra te boosten en heeft dit luiersysteem een extra lekrand. Zo heb je minder snel last van lekkages. Veel mensen die gebruik maken van de snap in one luiers, gebruiken de luiers luier ook vaker dan 1 keer. Wanneer je kindje alleen geplast heeft in de booster, kan de booster eenvoudig van de luier verwijderd worden en een nieuwe schone booster geplaatst worden. Zo kun je de luier vaker dan 1 keer gebruiken wat natuurlijk weer zorgt voor minder was. Heb je advies nodig of wil je alle verschillende systemen een keer uitproberen? Ga dan naar Bumsies.nl. 

Een wasbare zwemluier, handig toch?! 

Ook aan de zwemfanaten is gedacht. In de collectie van Bumsies zitten namelijk ook een paar prachtige wasbare zwemluiers. Deze zwemluiers kunnen na het zwemmen gewassen worden in de wasmachine en vervolgens gewoon weer opnieuw gebruikt worden. Vele malen beter voor het milieu en natuurlijk voor je portomonnee. Daarnaast zien de wasbare zwemluiers er gewoon veel leuker uit dan de standaard wegwerp zwemluiers. Er zijn diverse printjes verkrijgbaar voor zowel jongens als meisjes. 

https://bumsies.nl/