Adviesportaal
Image default
Cadeau

Lang zal hij leven

Een stoere abraham pop huren is voor veel mensen de eerste gedachte die in ze opkomt wanneer ze horen dat een man 50 wordt. Niet zo gek, aangezien dat een van de weinige gelegenheden is waarbij het acceptabel is om een ander een beetje voor de gek te zetten. Maar bij het vieren van een verjaardag, zeker de 50e van iemand, komt nog een stuk meer kijken. Zo moet je allereerst besluiten wat voor verjaardag het wordt: blijft het een kleinschalig feestje of etentje met een select groepje, of pak je uit en wordt het een enorm feest?

Klein maar fijn

Veel mensen vinden het fijn om hun verjaardag klein en bescheiden te vieren. Ook voor een 50e verjaardag kan dit het geval zijn: kalmte komt met de jaren zullen we maar zeggen. Het is dan ook niet gek dat veel mensen kiezen voor een uitgebreid etentje met een paar vrienden, een kleinschalig feestje met wat naaste familie of er zelfs voor kiezen het stilletjes voorbij te laten gaan. Dit kan ontzettend leuk zijn, maar het wordt toch al snel groter dan dat je zou willen: iemand besluit een +1 mee te nemen, je geliefde nodigt op het laatste moment toch diens familie uit. Zo wordt het toch al snel een stuk groter dan oorspronkelijk het idee was

Een knalfuif

Andere mensen zien hun verjaardag, ook zeker bij hun 50e, als een uitstekende kans om een uitgebreid feest te geven. Ook hier zijn veel mogelijkheden: je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om zelf een en ander te organiseren in je huis of tuin, anderen kiezen er weer voor om een klein zaaltje af te huren of met een groep vrienden ergens heen te gaan. De opties lijken haast eindeloos, maar hetzelfde geldt voor al het gedoe dat erbij kan komen kijken. Of dat het allemaal waard is, is een keuze die je zelf zult moeten maken.