Adviesportaal
Image default
Gezondheid

Ooglidcorrectie vergoed of niet?

De meeste cosmetische behandelingen die worden uitgevoerd zijn in het gezicht, daarbij is een ooglidcorrectie van de onderste, bovenste of beide oogleden één  van de veel uitgevoerde behandelingen.  Veel mensen zijn niet op de hoogte wanneer men nu wel recht heeft op een vergoeding en wanneer niet.  Bij deze behandeling moet u niet altijd instaan voor de ooglicorrectie kosten.  Veel zorgverzekeraars bieden een ooglidcorrectie vergoeding aan waardoor de ooglidcorrecties prijzen voor jou dalen.  

Om in aanmerking te  komen voor een vergoeding  moet u in zo goed als alle gevallen in het bezit zijn van aanvullende verzekering  en de behandeling moet gedaan worden uit medische oorzaak. Een vergoeding zonder medische oorzaak  komt maar in enkele gevallen voor en krijgt u in zo goed als alle gevallen maar  een deel van het totaal bedrag uitbetaald.

Indien u een aanvullende verzekering hebt kan u in zo goed als alle gevallen  waarbij de behandeling een medische oorzaak is vergoed krijgen, wanneer is er nu sprake van een behandeling met medische oorzaak?  Van het moment dat  u klachten krijgt zoals hoofdpijn  doordat het zoveel moeite kost om u ogen open te houden of van het moment dat u bovenste ooglid u gezichtsveld met 50% bedekt.

Vergoeding is niet in elk geval de moeite waard om daardoor een aanvullende verzekering af te sluiten. Voordat u dus uzelf aanvullend gaat verzekeren kan u op voorhand het beste de kosten tegen de opbrengsten opwegen en dan zien wat voor de behandeling die u ondergaat het voordeligste is.  Bij de keuze van je kliniek kunnen de prijzen van verschillende klinieken fel variëren, daarom is het aan te raden om de prijzen die de verschillende klinieken hanteren met elkaar te vergelijken en vervolgens je keuze te maken tussen de kliniek die het beste aan jou behoeftes voldoet.

 

http://faceland.nl/