Adviesportaal
Image default
Gezondheid

Wat wordt er gevraagd bij een drugstest?

Een drugstest nemen kan erg confronterend aanvoelen. Worden er misschien vragen gesteld waar je je voor schaamt? Dat zou zomaar kunnen. Als je je zo schaamt om een eerlijk antwoord te geven, kan dat zelfs een drempel zijn om de test ook daadwerkelijk af te nemen. Dat kan nooit de bedoeling zijn, zeker als je oprecht denkt misschien een beginnende verslaving te ontwikkelen. Laten we daarom eens kijken wat voor vragen je kan verwachten bij een online drugstest.

Wat kan ik een online drugstest doen?

Een online drugstest kan je helpen een idee te geven of je drugsgebruik uit de hand loopt of niet. Wat het niet kan, is daar een bindend antwoord op geven. Als de uitslag aangeeft dat je drugsgebruik problematisch is of naar een soortgelijk antwoord neigt, is het verstandig om hulp te zoeken. Maar ook als je een niet zo dringend advies krijgt om met je gebruik te minderen of te stoppen, kan je altijd nog aankloppen bij een hulpverleningsinstantie. Neem je eigen zorgen omtrent een drugsverslaving altijd zeer serieus. In het geval van een aankomende drugsverslaving kun je beter een telefoontje te veel dan een telefoontje te weinig hebben gepleegd.

Je kunt zelf ook een drugstest doen en de middelen zelf testen. Testers koop je hier: https://www.alcohol-tester.nl/

Wat vraagt een drugstest over mijn drugsgebruik?

De ene drugstest is de andere niet. Kijk eerst eens of hij wel van een betrouwbare bron afkomt. (benelux-medical.nl heeft een betrouwbare test).  Je zal natuurlijk worden gevraagd hoe vaak je iets gebruikt. Maar daarnaast worden er ook vragen gesteld die ingaan op hoe schuldig je je voelt over je drugsgebruik of hoe vaak je naar iets verlangt. Ook wordt je omgeving meegenomen in de vragen. Is er iemand die zich ernstig zorgen maakt over je drugsgebruik? Of heb je jezelf of anderen ooit verwond door je drugsgebruik?

Wat doe ik na de uitslag van een drugstest?

Als de uitslag van de drugstest vervelend nieuws brengt, kun je verschillende dingen doen. De meeste betrouwbare tests die je online kunt afnemen geven je bij het afronden van de test de mogelijkheid om meteen een mailtje te sturen naar de hulpverlenersinstantie. Dat kan je meteen doen, maar je kan het nieuws ook even laten bezinken en de uitslag met je geliefden bespreken. Bij een nare uitslag is het het beste om hulp te zoeken bij een professionele hulpverlener, maar vergeet ook niet steun bij je geliefden te zoeken. Zodra je er klaar voor bent, schakel je de hulp in. Het afnemen van de test verplicht je op geen enkele manier om tot onmiddellijke actie over te gaan.