Adviesportaal
Image default
Gezondheid

Veel gestelde vragen over tandartsbezoeken in Breda

Naar de tandarts gaan brengt voor veel mensen een hoop vragen met zich mee. Daarom zijn in dit artikel de meest gestelde vragen van mensen bij verschillende praktijken in Breda verzameld en op een heldere manier toegelicht.

Kan ik mij bij iedere tandarts in Breda inschrijven?

In principe kun je bij iedere tandarts in Breda ingeschreven worden. Net zoals bij de huisarts kan het wel zo zijn dat de praktijk vol zit en de tandarts een patiëntenstop invoert. In dat geval kan de tandarts je vaak wel doorverwijzen naar een andere praktijk.

Hoe weet ik of de tandarts, mondhygiënist of orthodontist de behandeling uitvoert?

Voordat er een behandeling wordt uitgevoerd krijg je altijd te horen welke specialist de behandeling uitvoert. Let er wel op dat een mondhygiënist in Breda de meeste behandelingen niet zelfstandig mag uitvoeren. Dat mag alleen bij een tandartspraktijk in opdracht van de tandarts. Kinderen die een beugel nodig hebben en volwassenen die de beugel van Invisalign hebben worden altijd geholpen door de orthodontist.

Hoe zit het met spoedgevallen?

Bij een noodgeval, bijvoorbeeld een afgebroken tand als gevolg van een val, kun je bij iedere tandarts in Breda terecht. Vergoeding is alleen mogelijk vanuit de aanvullende verzekering tot een maximum bedrag.

Kan ik onverzekerd bij een tandarts in Breda terecht?

Met of zonder verzekering kun je je inschrijven bij een tandarts. Een tandartsverzekering dekt 75-100% van de behandelingen tot een maximum bedrag van ongeveer €500,- bij de meeste verzekeringen. Wanneer je uitgebreide mondzorg nodig hebt zoals een bezoek aan de ortho in Breda of bij het zetten van implantaten moet je rekening houden met hoge kosten, met of zonder verzekering. Bespreek met je tandarts wat een behandeling gaat kosten en hoe je dit het beste kunt regelen wanneer je niet in één keer kunt betalen.