Adviesportaal
Image default
Adverteren

Goed vertroeven op Tenerife

Wil je deze zomer op vakantie naar Spanje? De Canarische eilanden zijn erg geliefd onder toeristen en Tenerife is zelfs het populairste vakantie-eiland van Europa. De Canarische eilanden liggen ten westen van Marokko en bestaan uit 7 eilanden; Tenerife, La Palma, La Gomera, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote en El Hierro. De Canarische eilanden zijn ontstaan na verschillende uitbarstingen van vulkanen. Sommige eilanden zijn  tot de dag van vandaag nog steeds actief. Hoewel dit eng klinkt, heeft dit veel voordelen. De grond is namelijk ontzettend vruchtbaar op vulkaaneilanden. Hierdoor is de natuur spectaculair en divers.

Tenerife heeft het hele jaar door een warm klimaat. Dit komt door de passaatwinden die vanuit de Sahara naar de eilanden komen. Zoals hierboven al genoemd, is Tenerife geschikt voor natuurliefhebbers. Je kunt goed wandelen op het eiland. Bereid je echter wel goed voor en neem genoeg water mee. De wandeltochten kunnen erg lang zijn. Het is ook mogelijk om een jeep tour te doen door de bergen heen. Bovendien kun je relaxen bij de zee en ’s avonds uiteten gaan in een van de traditionele restaurants. Vooral de tapas restaurants zijn aan te raden.

Tenerife is een heel toeristisch eiland. Ieder jaar vliegen er zo’n drie tot vier miljoen mensen naar dit vakantie eiland. De economische crisis heeft zelfs geen impact gehad op het toerisme. Dit heeft te maken met het goede klimaat op Tenerife. De zon schijnt het hele jaar door en het is dus aantrekkelijk om te overwinteren op dit eiland. Het grootste deel van de toeristen brengt de hele dag door bij het zwembad of bij de zee. Veel grote steden in Tenerife hebben mooie boulevards. Hier kun je overdag en ’s avonds overheen lopen en de kraampjes bekijken. Tenerife is voor iedereen een aantrekkelijke vakantie bestemming. Stip vakanties organiseert mooie reizen naar dit eiland. 

 

http://vakantiespanje.nl/