Adviesportaal
Image default
Adverteren

De beste besproeiingscomputer

De beste besproeiingscomputer

Wat is een irrigatiecomputer?

Zonder computertechnologie werkt niets in onze moderne tijd. In bijna elk proces komt er op een bepaald moment een min of meer krachtige chip in het spel. Natuurlijk bent u zich hiervan bewust, maar u vraagt zich misschien toch af hoe precies een computer uw bloemen water moet geven? Strikt genomen geeft de computer zichzelf geen water, maar doet hij wat computers het beste kunnen: Het bewaakt het bewateringsproces en zorgt er met elektronische precisie voor dat alle deadlines en cycli worden gehaald**, dat de exacte hoeveelheid water wordt gebruikt en dat geen enkel stukje tuin wordt vergeten. Op elk moment van de dag of de nacht, zelfs als u lange tijd afwezig bent, zorgt het ervoor dat uw delicate groenvoorziening de nodige zorg krijgt.

Hoe werkt een besproeiingscomputer?

Op het eerste gezicht lijkt zoveel moderne technologie misschien wat ontmoedigend, maar in de praktijk is het systeem veel minder ingewikkeld dan de naam doet vermoeden. Noch de installatie, noch de configuratie is bijzonder complex. Eigenlijk is de watercomputer alleen aangesloten tussen de wateraansluiting en de tuinslang – zoals u al weet van een adapter of een verlengkabel voor het stopcontact. Dit zijn eenvoudige handelingen die elke leek gemakkelijk kan uitvoeren, speciale computerkennis is niet nodig. Het instellen van de bewateringstijden is niet veel ingewikkelder dan het invoeren van de alarmtijden in een standaard wekkerradio.

De watercomputer geeft echter geen doordringend alarmgeluid wanneer de door u ingestelde tijd is bereikt, maar opent de klep van de kraan. De duur van het besproeiingsproces is ook strikt afhankelijk van uw input; na afloop van de betreffende periode wordt de afsluiter gewoon weer gesloten. De beste besproeiingscomputers
werken overigens op batterijen, dus het is niet nodig om ze op het lichtnet aan te sluiten. Bij normaal gebruik gaan de batterijen langer mee dan één tuinseizoen. Over het algemeen zijn irrigatiecomputers ook compatibel met zelfstandige watertanks en kunnen daarom zonder problemen buiten de watervoorziening worden gebruikt.

https://tevredenconsument.nl/tuingereedschap/de-beste-besproeiingscomputer/