Adviesportaal
Image default
Financieel

wat is een prepaid creditcard

Wat is een prepaid creditcard.

Een prepaid creditcard is een creditcard die je vooraf oplaad. Het opladen kan eenvoudig via iDEAL of met een bankoverschrijving. Zodra je een bedrag op de kaart hebt gestort, is de prepaid mastercard te gebruiken als creditcard. Iedereen kan een prepaid mastercard aanvragen omdat er geen financieel risico is. De kaart is voor gebruik al opgewaardeerd. Voor deze vorm van een mastercard is geen toetsing van Bureau Krediet Registratie nodig.

Wat kun je met een prepaid creditcard.

Met een mastercart prepaid kun je over de hele wereld geld opnemen bij geldautomaten met een mastercard logo. De kaart is ook te gebruiken voor uw aankopen online of om gewoon in winkels of in restaurants mee te betalen. Als cadeau kun je een prepaid mastercard aan iemand anders geven. Ga je op vakantie naar het buitenland, dan is de mastercard prepaid een hele veilige manier om geld mee over de grens te nemen.

Voordelen van de prepaid creditcard.

Het gebruik van een prepaid creditcard heeft veel voordelen. Omdat de kaart vooraf wordt opgeladen, is er geen koppeling aan een bankrekening nodig. De kaart is daarom anoniem. Transacties komen niet op een bankafschrift te staan en bij online betalingen laat je geen financiële informatie achter. Met de kaart kun je makkelijk in andere valuta betalen. Handig als je bijvoorbeeld naar landen met een andere munteenheid dan de Euro reist. Met deze prepaid mastercard heb je altijd een reserve betaalkaart bij de hand of je kunt je andere betaalkaarten veilig thuis laten. De mastercard prepaid biedt het gemak van een creditcard.