Adviesportaal
Image default
Horeca

Beleef het buitengevoel met een professionele barbecue

Barbecueën is een favoriete bezigheid van veel mensen. Vooral in de zomer wordt er volop gebarbecued bij mensen thuis. Dit hoeft natuurlijk niet beperkt te worden tot de thuissituatie. In de horeca kan je ook prima barbecueën. Op je terras staat de kok midden tussen de gasten te barbecueën. Een barbecue hoef je niet te beperken tot de zomer. Ook in andere jaargetijden zijn barbecuegerechten op de kaart een prima optie. Ook als je op locatie kookt tijdens een evenement genieten je gasten graag van een professionele barbecue. Juist bij bedrijfsfeesten of bruiloften is een barbecue een leuke optie, omdat dit leidt tot meer informeel contact tussen mensen.

 

Toon het vakmanschap van de kok op de professionele barbecue

Door te barbecueën op het terras van jouw zaak heb je meer contact met je klanten. De geuren die uit jouw professionele barbecue opstijgen trekken de klanten watertandend naar je terras. Zij zien hoe het eten bereid wordt. Deze transparantie geeft vertrouwen. Een leuke bijkomstigheid is dat zij ook de gezichten van het keukenpersoneel zien. De gasten vinden het geweldig om te zien hoe de kok hun bestelde gerechten op de barbecue bereidt. Het bereiden van een goed stuk vlees of vis op de barbecue is tenslotte een ware kunst en die mag gezien worden.

 

Soorten professionele barbecues

De barbecue werkt van oorsprong op houtskool. Tegenwoordig zijn er ook professionele gas barbecues. Wil je een barbecue die snel opwarmt, dan is een gasbarbecue een betere optie. Ook kan je met een gasbarbecue de temperatuur nauwkeuriger aanpassen en het schoonmaken van een gasbarbecue kost relatief weinig tijd. Ga je voor het gemak dan ga je voor een professionele gasbarbecue. Wil je de ervaring van de authentieke barbecue, kies dan voor een professionele houtskoolbarbecue. Dit is ook een betere optie als je liever niet met gasflessen in de weer gaat.