Adviesportaal
Image default
Zorg

Kinderpsycholoog

Heb ik een kinderpsycholoog nodig voor mijn kind?

Een kinderpsycholoog heeft zich gespecialiseerd in ontwikkelingspsychologie waarin de ontwikkeling van het kind centraal staat. In de opgroeifase kan een kind last hebben van ups en downs. Jouw kind kan last hebben van humeurigheid of problemen met zijn of haar vriendjes op school. Daarnaast kan een kind last hebben van een dip in schoolprestaties. Dit is natuurlijk vervelend voor een kind, maar hoe weet je nu of je een kinderpsycholoog nodig hebt voor je kind? Worstelt je kind met iets in het leven? Wanneer weet je of je hulp in moet schakelen?

 

Een kind blijft ontdekken

Angstaanvallen, stemmingswisselingen of schoolproblemen kunnen vaker voorkomen bij een opgroeiend kind. Dat is volkomen normaal, hierdoor hoef je niet voor elk schoolprobleem of stemmingswisseling een kinderpsycholoog in te schakelen. Je kind ontdekt dagelijks nieuwe dingen in het leven wat een impact kan zijn op zijn of haar houding. Deze nieuwe ontdekkingen kun je als ouder ondersteunen om het een plekje te geven. Bied een luisterend oor aan je kind. Het is normaal dat je gelijk hulp van buitenaf in wil schakelen, maar een luisterend oor bieden aan een kind doet veel goeds.

 

Een kinderpsycholoog inschakelen

De signalen om professionele hulp te zoeken bij een kinderpsycholoog

Zoals hierboven genoemd, hoef je niet voor een kleine tegenslag hulp te zoeken bij een kinderpsycholoog. Maar wanneer moet je dit dan wel doen? Het kan zijn dat problemen uit de kinderjaren uitgroeien tot een enorm struikelblok in het leven van een kind. Deze onderstaande signalen kunnen een reden zijn om hulp in te schakelen van een kinderpsycholoog:

  • Problemen binnen het gezin bij een bepaalde situatie
  • De resultaten op school blijven achteruit gaan
  • Vriendschappen behouden gaat niet vanzelfsprekend
  • Laag zelfbeeld of weinig zelfvertrouwen
  • Bang voor de toekomst
  • Weinig tot geen eetlust
  • Het vertonen van negatief gedrag
  • Het verwonden van zichzelf of poging tot verwonding
  • Zelfmoordneigingen
  • Het kind geeft aan dat zijn ouders geen zorgen hoeven te maken als het kind verdwijnt

 

De hulp inschakelen van een kinderpsycholoog

Als ouder is het belangrijk dat jij op je gevoel blijft vertrouwen. Gaat het niet goed in één van de bovenstaande punten? Schakel dan de hulp in van een kinderpsycholoog. Dit kan via ons platform. Door middel van verschillende strategieën kan een kinderpsycholoog veel problemen bij kinderen oplossen. Ouders denken vaak dat een behandeling bij een kinderpsycholoog kan leiden tot een ziekenhuisopname, maar dit is dus niet het geval. De hulp inschakelen van een kinderpsycholoog kan het leven gemakkelijker maken voor zowel het kind als de ouder.

 

Hulp nodig van een kinderpsycholoog?

Laat jouw kind niet te lang met één van bovenstaande signalen rondlopen en trek vroegtijdig aan de bel om nare gevolgen te voorkomen. Een kinderpsycholoog inschakelen kan via ons platform. Op ons platform staan duizenden therapeuten, waardoor er altijd een therapeut te vinden is die aansluit bij het probleem van jouw kind. Benieuwd hoe een kinderpsycholoog te werk gaat? Via het platform van De Juiste Therapeut kun jij eenvoudig contact opnemen met een psycholoog.

 

https://dejuistetherapeut.nl/