Adviesportaal
Image default
Zorg

Collectiviteitskorting VGZ

In Nederland zijn er in principe twee verzekeringen verplicht. In de eerste plaats is dit de WA-verzekering voor mensen die in het bezit zijn van een auto. Daarnaast geldt dit voor de zorgverzekering. Iedereen boven de 18 jaar is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Gelukkig heeft u wel meerdere mogelijkheden bij het afsluiten. In principe is alleen een basisverzekering verplicht. U mag zelf kiezen bij welke erkende zorgverzekeraar u die afsluit. Tegelijkertijd kunt u ook uw eigen risico verhogen. Dan wordt de premie lager, maar moet u wel meer betalen bij eventuele zorgkosten. Ook heeft u de mogelijkheid om zich aan te sluiten bij een collectief. Een collectiviteitsverzekering geeft u korting. Als werknemer kunt u bijvoorbeeld profiteren van de VGZ collectiviteitskorting. Uw werkgever moet dan wel een verzekering bij deze maatschappij hebben afgesloten. Is dit het geval? Welke voordelen brengt de VGZ collectiviteitskorting dan? In dit artikel gaan we daar wat dieper op in.

 

Uw hele gezin kan profiteren

Heeft u een groot gezin en zijn er al veel mensen binnen het gezin boven de 18 jaar? In dat geval moeten jullie allemaal een zorgverzekering afsluiten. De VGZ collectiviteitskorting geldt gelukkig voor het hele gezin. Ieder gezinslid kan dus korting krijgen en op die manier kunnen er veel kosten op de premie worden bespaard.

 

Extra vergoedingen

U kunt daarnaast ook profiteren van extra vergoedingen. VGZ zet zich graag in op zorgpreventie. Bent u een fanatieke sporter? Dan loopt u natuurlijk meer risico op blessures. Bij een eventuele blessure heeft u dan natuurlijk fysiotherapie nodig. Dit wordt meestal niet gedekt in het basispakket. Bij VGZ zijn er echter verschillende aanvullende vergoedingen beschikbaar. Overigens niet alleen voor de fysiotherapeut, maar ook voor mondzorg.

 

Ruim preventiebudget

Het preventiebudget is ook ruim. Ze hebben geld beschikbaar gemaakt voor een leefstijlcheck. Veel mensen zijn immers niet op de hoogte van het ongezonde leven dat ze leiden. Met een leefstijlcheck kunnen ze dit gemakkelijker inzien. Op basis daarvan kunnen vervolgens ook gepaste acties worden genomen.

 

Al met al is het dus zeker aan te raden om gebruik te maken van de VGZ collectiviteitskorting. Op de website vindt u nog meer informatie.