Adviesportaal
Image default
Bedrijven

Ondernemen en de bijkomende problemen op IT gebied

U bent waarschijnlijk begonnen als ondernemer omdat het voldoening geeft en een bepaalde mate van vrijheid. Die vrijheid kunt u ervaren door het feit dat u nu zelf uw tijd invult en uw eigen planning kunt maken. Dit in tegenstelling tot het werken voor een werkgever. Als ondernemer met een eigen zaak moet u hard werken maar u heeft wel de touwtjes zelf in handen.

Een onmisbare schakel in de hedendaagse bedrijven is de IT infrastructuur. Dit begrip, IT infrastructuur, is zeer breed. Denk aan al uw computers, laptops, tablets en printers bijvoorbeeld die op kantoor standen. Dit valt allemaal onder de noemer IT.

U kunt er natuurlijk voor kiezen om elke keer als er wat nodig is aan IT apparatuur, om deze aan te schaffen via internet bij de op dat moment voordeligste aanbieder. Maar als u bijvoorbeeld een kantoor heeft met twintig mensen dan is daar eigenlijk geen beginnen aan.

IT lifecycle management

Als u binnen uw organisatie de IT op een professioneel level wilt krijgen dan kunt u eens kijken naar lifecycle management van alle benodigde apparatuur. Dit houd in dat u de aanschaf, het onderhoud, het vervangen en het afvoeren ervan uitbesteed aan een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Zodoende heeft u er geen omkijken naar en weet u waar u aan toe bent. Met IT lifecycle management werkt uw personeel altijd met up to date en moderne apparatuur. Bovendien werkt iedereen dan met dezelfde kwaliteit apparatuur en dezelfde software. Deze dienst kunt u aanvragen bij NEG IT Solutions. Dit is een IT bedrijf met veel ervaring en kennis. 

Device as a service

Door in zee te gaan met een partij die ervoor zorgt dat u altijd apparatuur heeft staan die aan de hedendaagse eisen voldoet kunt u gebruik maken van nog een voordeel. U kunt namelijk middels device as a service kiezen voor het model waarbij u een vast bedrag per maand betaald voor de apparatuur die u nodig bent. u weet dan waar u aan toe bent en komt niet voor verassingen te staan. Door te kiezen voor device as a service weet u voor welk bedrag u continu de meest hoogwaardige apparatuur in huis kunt hebben. Verassingen als dat er in één klap tien computers vervangen moeten worden voor duizenden euro’s zijn verleden tijd. U kunt aan het begin van het jaar bij het opstellen van het financieel jaarplan de vaste kosten al meenemen. Hier zal niet halverwege het jaar een onverwacht bedrag overheen komen omdat er bijvoorbeeld twee computers zijn vast gelopen. Bij het vastlopen van computers worden deze simpelweg gerepareerd dan wel vervangen zonder dat het u extra geld kost.

Bovenstaande geld niet alleen voor computers en laptops, maar ook de printers en scanners en dergelijke kunnen mee worden genomen in het totaalplan. 

IT

Gereviseerde apparatuur

Wilt u goede producten maar heeft u een lager budget uitgetrokken voor de IT? Dat kan ook. Misschien is de IT infrastructuur bijvoorbeeld niet direct van groot belang voor uw core business. In dat geval kunt u kiezen voor refurbished apparatuur. Dit is tweedehands apparatuur die goed nagekeken is, waardoor je er ook nog jaren goed mee kunt werken.

Privacy

Een extra service die partijen vaak leveren is het professioneel vernietigen van data. Heeft u regelmatig datadragers waarop privacy gevoelige informatie staat die niemand mag of hoeft te zien? Bied ze aan bij deze professionele partijen en u bent ervan verzekerd dat de informatie definitief verwijderd wordt.