Adviesportaal
Image default
Woning en Tuin

Lekker zwemmen

Heb je de luxe een zwembad te bezitten? Dan wil je natuurlijk ook dat dit altijd tip top in orde is en altijd klaar voor gebruik wanneer jij dat wil. Je hebt natuurlijk een hoop keuzes te maken zoals de vorm van het zwembad, de grootte van het zwembad en op welke plek op je land je het zwembad precies wilt hebben. Echter, lamellenafdekkingen maken je zwembad altijd helemaal af. Het is niet per se maar het brengt vele voordelen met zich mee.

 

Bovendien zijn zwembadlamellen super eenvoudig in het gebruik. Geen fysiek gedoe, maar een enkele druk op de knop is voldoende om de zwembadlamellen te bedienen. Hiermee gaan ze open maar ook weer netjes dicht. Over de voordelen gesproken: dat zijn er velen. Ten eerste hebben de lamellen een isolerende werking. Dat zorgt ervoor dat je water eerder en daarna ook langer op een optimale zwemtemperatuur is en je dus volop plezier kunt hebben van je zwembad. Wanneer er gebruikt wordt gemaakt van zonnelamellen zwembad, heb je nog meer voordelen. Dit bespaart energie, want zonlicht kost natuurlijk niks en je zwembadwater blijft veel makkelijker op temperatuur. Al is het heel warm buiten, je wilt natuurlijk niet in ijskoud water zwemmen.

 

Buiten deze voordelen is het gebruik van zwembadlamellen natuurlijk ook hygiënisch omdat je je zwembad altijd netjes kunt afdekken. Zo kunnen er geen invloeden van buitenaf bij. Denk hierbij aan (zure) regen, maar ook afval van bomen en planten en natuurlijk ook dieren. Als je liever geen poep van eenden in je zwembad wil, is het laten aanleggen van zwembadlamellen altijd een goed idee. Zo houdt je de kwaliteit van je zwembad eenvoudig op peil. Het is even een investering die je moet doen, maar wel een die zich daarna zeker zal lonen omdat je geld bespaart aan allerhande schoonmaakactiviteiten en verwarmingselementen.

http://www.lamellenafdekkingen.nl