Adviesportaal
Image default
Woning en Tuin

Waar op letten bij de aanschaf van nieuwe kozijnen

Om de zoveel jaren is het noodzakelijk om de kozijnen van je woning te vervangen. Je wil dat natuurlijk zo lang mogelijk uitstellen, maar op een gegeven moment ontkom je er niet meer aan. Moderne kozijnen zorgen er voor dat je huis beter geïsoleerd is, waardoor je maandelijks bespaart op de energierekening. Als je nieuwe kozijnen wil plaatsen of laten plaatsen, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In dit artikel gaan we de belangrijkste aspecten bij langs.

 

Materiaalkeuze

 

Het eerste en belangrijkste waar je over moet gaan nadenken is de keuze van het materiaal van de te plaatsen kozijnen. Er zijn drie gangbare materialen en die zullen we allemaal even kort uitlichten.

 

We beginnen met hout. Dit is de meest klassieke keuze voor je kozijnen, maar sterft langzamerhand een beetje uit bij nieuwe huizen. Het is natuurlijk nog steeds mogelijk, maar heel vaak zie je het niet meer. Dit heeft onder andere te maken met het onderhoud dat je nodig hebt bij hout. De kozijnen moeten vaak geschilderd worden omdat het hout anders gaat rotten. In dat geval moeten er herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd. Ook is de mate waarin hout isoleert minder dan bij de andere twee opties, die we nu zullen noemen.

 

We beginnen bij kunststof kozijnen. Dit is de goedkoopste keuze, en je krijgt er bovendien aardig wat voor terug. Alleen het uiterlijk doet een beetje onder ten opzichte van de concurrentie. Kunststof is erg duurzaam en vergt weinig onderhoud. Een beetje schoonmaken met een sopje is al genoeg. Ook isoleert kunststof erg goed. Een slimme keuze voor je nieuwe kozijnen, want je bespaart een hoop energie als je voor kunststof kiest.

 

De laatste optie is aluminium. Dit is het meest premium materiaal, en daar betaal je dan ook voor. Het uiterlijk en de bouwkwaliteit zijn beide top. Aluminium gaat erg lang mee en is, net als kunststof makkelijk te onderhouden. Nadeel van zowel aluminium als kunststof is, dat deze materialen niet over te schilderen zijn. Je zit dus vast aan de kleur die je in eerste instantie hebt gekozen. Bij hout heb je wel flexibiliteit. Je kan na een aantal jaren gewoon een andere kleur aanbrengen. 

 

Nieuwe kozijnen Helmond

 

Voor nieuwe kozijnen Helmond kun je terecht bij Puur Kozijnen. Deze specialist plaatst al jarenlang kozijnen en schuifpuien in en rondom Helmond. De showroom van het bedrijf vind je in Deurne. Als je niet zeker weet waar je naar op zoek bent voor jouw kozijnen, kun je je altijd laten informeren door de experts. Door de ervaring die specialisten hebben opgebouwd weten ze altijd goed wat het meest passend is voor jouw situatie.

 

Puur Kozijnen plaatst zowel aluminium als kunststof kozijnen, maar ze doen geen hout. Het vervangen van deze houten kozijnen voor een ander materiaal is wel mogelijk.