Adviesportaal
Image default
Woning en Tuin

Hoe voorkom ik kalkaanslag?

 

Kalkaanslag is ontzettend vervelend. Als het op je kranen, je tegels of je doucheset zit, zorgt het voor lelijke witte kringen en vlekjes. Zit de kalkaanslag echter in je vaatwasser, waterkoker of de wasmachine? Dan verliest het apparaat na verloop van tijd zelfs steeds meer aan kwaliteit. Om dit te voorkomen is het verstandig om kalkaanslag altijd zo snel mogelijk aan te pakken. Nog beter is het om het ontstaan van kalkaanslag tegen te gaan. Door bijvoorbeeld een waterontharder te kopen bij Softwatersystems.nl

Kalkaanslag voorkomen op oppervlakken

Vooral in de badkamer en keuken heb je vaak te maken met kalkaanslag. Het ontstaat als de tegels of bijvoorbeeld de kranen vochtig worden. Het water zal uiteindelijk verdampen, maar de mineralen in het water doen dit niet. In het Nederlandse leidingwater zitten relatief grote hoeveelheden calcium. Deze minerale deeltjes blijven na het verdampen van vocht over en manifesteren zich als witte puntjes of kringetjes. Dit ziet er natuurlijk niet mooi uit. Daarom is het verstandig om tegels, maar zeker ook je kranen gelijk droog te maken als er water op is gekomen. Zo kun je de vorming van kalkaanslag zoveel mogelijk tegengaan. Op kranen kun je het beste een zachte doek gebruiken. Voor de tegels en je glazen douchedeur of douchewand kun je ook een trekker gebruiken.

Kalkaanslag in je apparaten voorkomen

Op oppervlakken als tegels en kranen kun je het achtergebleven vocht natuurlijk heel eenvoudig weghalen. Binnenin apparaten wordt dat echter een heel stuk lastiger. Je kunt immers niet in de leidingen van de wasmachine en vaatwasser kruipen om ze na een wasbeurt goed droog te maken. Dit is nu net het grote probleem, waardoor veel mensen te maken krijgen met verkalkte apparatuur. De beste manier om kalkaanslag in huis te voorkomen is dan ook door het plaatsen van een waterontharder. Dit apparaat is speciaal ontwikkeld om hard Nederlands water extra te filteren. Het water wordt ontdaan van de vele overbodige calciumdeeltjes en hierdoor wordt het een heel stuk zachter. Het zachte water is veel beter voor je apparaten, omdat het geen kalk restjes achterlaat. Zo gaan je huishoudelijke machines langer mee. Verder is zacht water ook veel beter voor je huid. Reden te meer om vandaag nog een waterontharder bestellen, bijvoorbeeld bij Softwatersystems.nl.