Adviesportaal
Image default
Woning en Tuin

Thuiswerkplek inrichten? Ga voor een designstoel

Werk jij sinds de pandemie steeds meer thuis en ben jij ook in de toekomst niet meer van plan om 5 dagen op kantoor te zijn? Dan zal je op zoek moeten naar meubels voor de thuiswerkplek. Een goede thuiswerkplek is belangrijk voor de lichamelijke gezondheid, maar ook de mentale gezondheid. Door een apart kantoortje in te richten kan je privé en werk gescheiden houden. Nu heb je voor een thuiswerkplek verschillende onderdelen nodig. In dit artikel gaan we vooral in op welke bureaustoel je moet kiezen.

Welk bureaustoel moet ik kopen?

Welke bureaustoel jij moet aanschaffen voor de thuiswerkplek hangt af van een paar aspecten. Ten eerste heet het te maken met jouw lichaamseigenschappen. Hiermee wordt bedoeld het gewicht, de lengte en de houding. De meeste bureaustoelen voor volwassenen zijn geschikt tot een maximaal gewicht van 120 kg. Voor zwaardere mensen zijn er ook speciale bureaustoelen ontworpen. De lengte heeft vooral invloed als u een vaste bureaustoel kiest die niet in de hoogte verstelbaar is. Een aanrader is om een bureaustoel te kiezen die verstelbaar is in hoogte, zitdiepte en rug hoogte. Op die manier zorg je ervoor dat je de juiste zithouding kan aannemen. Dit is vooral belangrijk als u veel uur zal moeten doorbrengen op de desbetreffende stoel.

Met of zonder wielen?

Naast verstelbaarheid is het ook belangrijk om te kijken naar de poten van de bureaustoel. Je kunt kiezen voor een bureaustoel zonder wielen of met wielen. Als u veel uren doorbrengt is het verstandig om te kiezen voor een bureaustoel met wielen. Op die manier verandert de zithouding nog wel is op een dag en je kan comfortabeler en flexibeler rond bewegen. Uit verschillende onderzoeken blijkt ook dat een bureaustoel met wielen zorgt voor een betere zithouding.

Ergonomische bureaustoel?

Voor de beste zithouding kan je het beste kiezen voor een ergonomische bureaustoel. Dit zijn bureaustoelen die veel comfort bieden en die verstelbaar zijn op ontelbare mogelijkheden. Hier kun je denken aan de zitplek, rugleuning, hoofdsteun en armleuningen. Deze bureaustoelen zijn over het algemeen wel duurder en niet voor iedereen nodig. Deze bureaustoelen zijn vooral handig voor mensen die veel uur tijd kwijt zijn op de bureaustoel.

De gamestoel?

Dit klinkt misschien gek, maar voor een thuiswerkplek is een gamestoel ook een aanrader. Deze stoelen zijn namelijk ontworpen voor fanatieke gamers die veel uren doormaken in de stoel achter hun favoriete games. Deze stoelen zijn zeer comfortabel en ook verstelbaar op vele plekken. Ideaal dus ook voor als bureaustoel in jouw thuiswerkplek. Over het algemeen zijn gamestoelen wel vooral stoer en niet stijlvol. Dit betekent in de praktijk ook vaak dat mannen deze eerder zullen kopen dan vrouwen.

Voor welke stijl ga jij?

Naast de zithouding en het comfort wil je natuurlijk ook een bureaustoel hebben die mooi past bij de rest van het interieur. Nu kan je verschillende bureaustoelen krijgen in diverse kleuren en materialen. Welke jij kiest heeft over het algemeen te maken met de smaak die je hebt. Een aanrader is om voor een design bureaustoel te gaan. Dit zijn moderne bureaustoelen met veelal de extra’s die je zoekt.

Thuiswerkplek

Verzorging bureaustoel

De juiste bureaustoel kopen is erg belangrijk, maar het onderhouden en verzorging van de stoel ook. Na verloop van tijd kan de bureaustoel haar mooie eigenschappen kwijt raken en juist zorgen voor een verkeerde zithouding. Zorg er dus voor dat je regelmatig even de onderdelen controleert, de bekleding schoonmaakt en kapotte onderdelen vervangt.