Adviesportaal
Image default
Toerisme

Goedkoop op reis

goedkoop op reis

 

Russen en Oekraïners in Bulgarije: Peace to the World
Er worden ons vaak vragen gesteld over hoe de houding ten opzichte van de Russen in Europa is veranderd in het licht van de gebeurtenissen van de afgelopen jaren. Velen zijn van mening dat de Russen in Bulgarije beledigd zijn en de Oekraïense gebeurtenissen niet kunnen vergeven. Aan de andere kant vrezen Oekraïense burgers dat ze in Bulgarije, waar ze de Russen traditioneel goed behandelen, Oekraïners kunnen beledigen. En de vraag hoe de Russen en Oekraïners in Bulgarije met elkaar overweg kunnen, maakt zich zelfs zorgen over mensen die totaal ver verwijderd zijn van politiek.

Vrienden uit Duitsland en Tsjechië merkten op dat hun houding tegenover hen de laatste tijd behoorlijk cool is geworden. Natuurlijk begrijpen normale mensen in alle landen dat individuele burgers van welke staat dan ook niet verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor de acties van hun regering. Maar over het algemeen is de houding tegenover Russen in veel Europese landen enigszins op hun hoede geworden.
vlaggen in Bulgarije
Naast Bulgaarse hotels hangen vreedzaam Russische en Oekraïense vlaggen
Bulgarije had geen last van dit probleem. Hier zijn Russen en Oekraïners welkom, evenals iedereen – als het maar goede mensen waren. Natuurlijk zijn er ook radicaal ingestelde burgers, maar over het algemeen is de houding neutraal en welwillend, zoals voorheen. We hebben in ieder geval niet gezien dat agressieve Bulgaren eisen dat we hen verantwoordelijk houden voor het Russische beleid. Op internet komen verschillende publicaties tegen, waaronder eerlijk gezegd Russophobic, maar het is moeilijk te zeggen dat deze publicaties de stemming van de meeste Bulgaren uitdrukken.
Bulgaarse verkopers van onroerend goed verwelkomen inwoners van Rusland en Oekraïne met gelijke gastvrijheid (als er maar geld was voor aankoop / huur). Strand in Obzor
Er is voor iedereen voldoende ruimte op het strand, ongeacht nationaliteit en paspoortkleur
Veel appartementencomplexen zijn speciaal ontworpen voor inwoners van de voormalige USSR, en in dergelijke complexen kunnen Russen en Oekraïners ook vrij vreedzaam met elkaar overweg. Trouwens, afgelopen zomer is het aantal Oekraïense vastgoedkopers in Bulgarije aanzienlijk toegenomen.
In Bulgaarse winkels weigert niemand klanten te bedienen omdat ze de verkeerde taal spreken. Bij Bulgaarse hotels hangen Russische en Oekraïense vlaggen vredig naast elkaar, en dat schrikt niemand. Russen en Oekraïners winkelen in dezelfde winkels en leren met evenveel ijver de Bulgaarse taal.
Er zijn ook geen botsingen tussen Russen en Oekraïners die in Bulgarije wonen. paspoorten
Het is even gemakkelijk voor Russen en Oekraïners om naar Bulgarije te verhuizen
Misschien komt dit doordat het leven in Bulgarije voornamelijk wordt gekozen door vreedzame mensen. Of misschien is het heerlijke Bulgaarse klimaat ontspannend. In ieder geval zijn er geen conflicten tussen degenen die permanent in Bulgarije verblijven. Toeristen zijn er natuurlijk in allerlei soorten. In de zomer van 2014 was er een schandaal in een internationaal jeugdkamp, ​​waar het kinderen verboden was om nationale parafernalia te dragen, zodat de rest vredig was. Sluwe journalisten interpreteerden deze gebeurtenis op verschillende manieren, maar in werkelijkheid gebeurde er niets vreselijks.
We benadrukken nogmaals dat degenen die permanent in Bulgarije wonen niets te vrezen hebben. De meeste Oekraïners en Russen in Bulgarije proberen geen politieke kwesties te bespreken. Dit is volledig ongecompliceerd, want in Bulgarije is er gelukkig iets te doen naast discussies over politiek.


 

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html