Adviesportaal
Image default
Toerisme

Avontuurlijke sporten in een doorlopende reisverzekering vergelijken (Zambia en Syrië)

We weten dat ontspannen op het strand of aan de rand van het zwembad in een vijfsterrenhotel nippen van een cocktail niet ieders idee is van een vakantie vol plezier.  Voor de avonturiers onder ons is het belangrijk om bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering na te denken over onze geplande activiteiten en te begrijpen wat wel en niet gedekt is.

Een vakantie is niet compleet zonder een paar sensaties en uitspattingen. Maar het is belangrijk om te weten dat niet alle avontuurlijke activiteiten standaard gedekt zijn in een typische doorlopende reisverzekering. Als u gewond en onbeschermd aankomt na een ongeluk in het buitenland, kan uw avontuur gemakkelijk de mist in gaan! Dus voordat u op reis gaat op zoek naar sensatie, kunt u door onderzoek te doen onnodige vakantie hindernissen vermijden. Wanneer je een doorlopende reisverzekering gaat vergelijken, zijn de volgende sporten vaak gedekt:

  • Watersport

  • Bungee jumping

  • Recreatiesporten (van vissen tot paardrijden)

Reisverzekering voor Zambia

Een uitgebreide medische verzekering is essentieel voor vakanties naar Zambia. Een reisverzekering Zambia moet dekking bieden voor noodevacuatie en privé-ziekenhuisopname binnen Zambia, transfers voor specialistische behandeling in buurlanden en, uiteindelijk, repatriëring. Zorg ervoor dat u gedekt bent voor safari activiteiten en ontmoetingen met wilde dieren van dichtbij, en voor alle andere avontuurlijke activiteiten die u van plan bent te gaan doen. Voor safari’s te voet en per kano is meestal een speciale dekking nodig. Voor bungeejumpen en wildwatervaren is dat vrijwel zeker het geval.

Voordat u op reis gaat, moet u bij uw verzekeringsmaatschappij navragen hoe hun claimprocedure werkt. Ze kunnen medische kosten vooraf betalen of verwachten dat u de eerste kosten betaalt en later om terugbetaling vraagt. Maak uzelf vertrouwd met de exacte documenten die zij van ziekenhuizen en hulpdiensten verlangen en, als van u wordt verwacht dat u de eerste kosten betaalt, neem dan een creditcard met voldoende saldo mee.

Dekking reisverzekering Syrië

Dit is waarom een reisverzekering Syrië essentieel is:

  • Gevaarlijke, afgelegen en moeilijke locaties over de hele wereld, waaronder oorlogsgebieden, crisis- en rampenbestrijding gebieden, met inbegrip van gebieden waar uw regering, het ministerie van Buitenlandse Zaken of een soortgelijke overheidsinstantie het reizen afraadt.

  • Individuen en groepen op zaken- en werkreizen, o.a. journalisten, media, humanitaire hulpverleners, hulpverleners, rampenbestrijders, natuurbeschermers, onderzoekers, vrijwilligers, missionarissen, religieuze werkers en liefdadigheidsprogramma’s, waaronder onderwijs-, studie- en opleidingsreizen en niet-gouvernementele organisaties (NGO’s).

  • Oorlogshandelingen en/of terrorisme en/of burgerlijke onlusten tijdens een zaken- of werkreis.

  • Personen die zijn ingesloten bij militair, gouvernementeel of NGO-personeel of die in hun voertuigen of vliegtuigen reizen. (Kogelwerende vesten, helmen en persoonlijke noodbakens worden aanbevolen tijdens elke embedded periode)

  • Reizen van maximaal 365 dagen voor zaken of werk, en maximaal 31 dagen voor vrijetijdsreizen, of incidentele vrijetijdsreizen die voorafgaan aan of samenhangen met een zakenreis. Er wordt geen dekking voor oorlog verleend voor vakantiereizen die niet samenhangen met een zaken- of werkreis.

 

https://www.vergelijkenvanreisverzekeringen.nl/