Adviesportaal
Image default
Toerisme

Vakantie naar Portugal

:

 

Ontdek de Algarve met Algarve tips

Nederland had even geleden Portugal al een positief reisadvies gegeven en nu de situatie in Nederland ook verbeterd is, heeft Portugal besloten om de verplichte quarantaineplicht van 14 dagen voor Nederlandse toeristen ook af te schaffen. Dat betekent dus dat het weer mogelijk is om heerlijk op vakantie te gaan naar de Algarve; de Zuid-Portugese regio die een van de mooiste en vooral afwisselendste natuurlijke landschappen in Europa heeft én onlangs werd uitge-roepen tot World’s Best Beach Destination*. Dat maakt de regio de perfecte spot om lekker buiten in de natuur te zijn, weg van de massa!

Van uitgestrekte standen tot compleet verlaten baaitjes

De ruim 200 kilometer kustlijn met gouden zandstranden en kristalhelder water biedt genoeg ruimte voor iedereen, ook in de huidige tijden. Tel daarbij op het heerlijke klimaat, het hele jaar door en je snapt waarom Europa graag een handdoek op de stranden van de Algarve neerlegt. Van grote stranden met veel watersportactivitei-ten tot verlaten baaitjes waar je niemand tegenkomt: de Algarve heeft het allemaal. Vorig jaar bewees de regio al dat vakantiegangers veilig kunnen genieten van een mooie zonnige dag op het strand óf een verfrissende duik in de zee. Zo zijn er duidelij-ke veiligheidsmaatregelen getroffen in de gebieden rondom de stranden en kunnen zonaanbidders met de app ‘Info Praia’ zien of er op de stranden in de regio genoeg ruimte is, dankzij het geïmplementeerde (real-time) verkeerslicht-systeem dat op af-stand geraadpleegd kan worden.

PCR-test Portugal

Net zoals bij andere landen verplicht Portugal voor reizigers vanaf 2 jaar die vanuit Nederland komen nog wel een negatieve PCR-test om het land binnen te komen (af-genomen maximaal 72 uur voor vertrek). Bij terugkeer uit Portugal naar Nederland geldt geen testverplichting en (thuis)quarantaine. Voor leuke tips, accommodaties, activiteiten, restaurants en nog veel meer be-zoek je onze website

http://www.algarvetips.nl