Adviesportaal
Image default
Hobby en vrije tijd

Visgids Friesland

Visgids Friesland voor een visrijk avontuur

In Friesland kunt u heel veel rijke wateren vinden. Deze wateren zien er niet alleen prachtig uit, maar zitten ook vol met veel verschillende soorten vis. Wanneer u niet veel ervaring heeft met vissen, maar toch eens een vis wil vangen in Friesland, is het slim om een visgids te huren. Een visgids Friesland kan namelijk heel nuttig zijn. Niet alleen kan een visgids Friesland u vertellen over de verschillende soorten vis, maar hij kan ook advies geven over hengels, aas, de hoogte en kwaliteit van het water en meer. Houd in gedachten dat een visgids Friesland jarenlang ervaring heeft met het vangen van vis in Friese wateren; ervaring die u waarschijnlijk (nog) niet bezit.

De statistieken

Overal in Nederland is het wel prima vissen, maar veel visliefhebbers reizen toch graag af naar Groningen of Friesland. Friesland heeft meer dan 16.000 hectare aan prachtige wateren. Deze wateren zitten vol met witvis, snoeken en andere soorten vis. Hier zijn een paar statistieken over vissen in Friesland:

  • In polderwater kunt u vaak zeelt, snoek en ruisvorm vissen vinden.
  • Sommige Friese wateren zijn populair als visstek vanwege de hoeveelheid witvis. Denk hierbij aan vissen als brasem, kolblei en voorn.
  • Wilt u een snoekbaars vangen? Geef dit door aan uw visgids Friesland. Vaak kunt u deze soorten vinden dicht bij de kant van het water.

Wat kan een visgids Friesland voor mij betekenen?

Beginnende vissers of mensen met een passie voor vissen, maar niet echt weten hoe ze moeten beginnen kunnen altijd aankloppen bij Robert, een visgids Friesland die graag voor u klaar staat. Deze visgids Friesland kan een hoop voor u betekenen!  Zo hoeft u zich bijvoorbeeld geen zorgen te maken over het kopen van een hengel, aas en andere accessoires die u nodig heeft om succesvol te kunnen vissen. De visgids verzorgt ook een boot, en voor verre reizen naar het buitenland kan de visgids zelfs overnachting en eten regelen. Hier is een lijstje waarin u meer informatie kunt vinden. Wat kan een visgids Friesland voor u betekenen? Lees het hieronder.

  1. Een visgids Friesland verzorgt vervoer van- en naar de Friese wateren waar u wilt vissen. Deze boot is voorzien van een uitstekende, krachtige motor en beschikt over de laatste boot accessoires. Ook is de boot voorzien van zwemvesten en een EHBO kit. U bent veilig op de boot, maar mocht u toch nog vragen hebben over de boot en de veiligheid daar van, twijfel dan niet om uw vragen te stellen aan de visgids.
  2. Hengels en aas hoeft u niet zelf te verzorgen wanneer u een dagje het water op gaat met een visgids Friesland. Sterker nog, de visgids brengt zelf verschillende soorten hengels en aas mee. Hij weet immers precies welke soorten vis welk soort aas lekker vinden, en welke hengel u het beste kunt gebruiken om bepaalde vissoorten te vangen. Heeft u zelf al wat ervaring met vissen en wilt u liever met eigen hengel en aas vissen? Overleg dat even met uw visgids.