Adviesportaal
Image default
Architectuur

Hedendaagse muurschildering

Muurschilderingen bestaan al eeuwenlang en werden vroeger vooral gebruikt als versiering. Tegenwoordig zie je ook steeds vaker een hedendaagse muurschildering op openbare plekken, maar ook in huizen en kantoren. Deze muurschilderingen kunnen verschillende functies hebben. Het kan puur zijn voor decoratie, maar het kan ook een reclame zijn voor een bedrijf. Een muurschildering kan in ieder geval erg mooi zijn en trekt meteen de aandacht van voorbijgangers.

Wat is een muurschildering?

Een muurschildering kan verschillende vormen aannemen. Zo kun je muurschilderingen zowel binnen als buiten tegenkomen. Binnen zie je dit vaak als decoratie in plaats van een schilderij. Het wordt ook vaak gebruikt in kantoor- en bedrijfspanden om kale muren op te fleuren. Ook buiten zie je steeds vaker muurschilderingen voorbij komen. Een muurschildering kan ieder ontwerp hebben dat je maar wilt.

Muurschilderingen als reclame

Een muurschildering is een uitermate goede plek voor reclame voor bedrijven. Bedrijven maken hiervoor vaak gebruik van muren in hun kantoor-en bedrijfspanden. Ook kunnen ze gebruik maken van garages of de buitenkant van hun gebouwen. In een muurschildering kun je namelijk een logo of slogan verwerken. Doordat de schilderingen opvallend zijn, zullen veel mensen hierna kijken. Het is niet alleen een mooie decoratie, maar kan meteen ook als een reclamevorm kiezen.

Muurschilderingen op openbare plekken

Je zult ook regelmatig muurschilderingen op openbare plekken zien, zoals tunnels of grote muren. Dit wordt vaak geregeld door de gemeente zelf en uitgevoerd door professionals. Deze schilderingen dienen als mooie decoratie. Het kan ook dienen om graffiti tegen te gaan. Wanneer er veel overlast is van graffiti kan er besloten worden om op die plekken een grote muurschildering te plaatsen. Muurschilderingen hebben op deze manier een veelzijdige functie.

Maak het persoonlijk

Wil je een muurschildering in je huis of op kantoor? Dan kun je deze natuurlijk helemaal zelf bedenken of ontwerpen. Bij een muurschildering kunnen artiesten gebruik maken van verschillende technieken. Hierdoor kunnen allerlei soorten stijlen gerealiseerd worden. Ben je geïnteresseerd in een muurschildering? Dan kun je terecht bij Graffitinetwerk.

Een unieke uitstraling

Waarom zou je voor een hedendaagse muurschildering gaan en niet voor een schilderij of poster? Met een muurschildering heb je simpelweg veel meer opties waardoor je een unieke uitstraling kunt creëren. Hiermee kun je een kamer meteen omtoveren en een bepaalde sfeer creëren. Een muurschildering zorgt dus voor een echte unieke muur die je nergens anders zult tegenkomen.