Adviesportaal
Image default
Alarmsysteem

Advies voor inbraakpreventie (2020)

In veel huizen en bedrijfspanden is het soms bijna kinderlijk eenvoudig om er in te breken. Inbrekers hebben in veel gevallen dus vrij spel en slaan daardoor maar al te makkelijk hun slag. De impact van een inbraak is vaak groot. Niet alleen vanwege de schade en eventuele gestolen spullen, ook wordt ons gevoel van veiligheid er danig door aangetast.

Inbraak voorkomen

Hoewel de inbraakcijfers dalen, wordt er ieder jaar nog bijna 100.000 keer ingebroken in Nederland. Om te zorgen dat die cijfers nog verder dalen, is het nodig om nog meer aan inbraakpreventie in Nijmegen te doen. Inbrekers gaan tegenwoordig erg innovatief en creatief te werk, inbraakpreventie is daardoor echt werk voor specialisten in inbraakbeveiliging geworden. De slotenmaker is zo’n specialist. Hij kent nagenoeg alle inbraakmethodes en is daardoor in staat om de kwetsbare plekken van een woning of bedrijfspand te herkennen. Ook beschikt hij over de kennis en de materialen om het pand afdoende tegen inbrekers te kunnen beschermen.

Inbraakbeveiliging

Om een pand tegen inbraak te beveiligen is het nodig om eerst uitgebreid te inventariseren om zo de zwakke plekken te vinden. Aan de hand van zijn bevindingen zal de slotenmaker, die werkzaam is in Nijmegen en omliggende plaatsen, vervolgens een voorstel voor de benodigde inbraakbeveiliging maken. Dit omvat over het algemeen een aantal aanpassingen en aanvullingen op het gebied van hang- en sluitwerk. Zo kan hij bijvoorbeeld adviseren om de cilinders van de sloten te vervangen, meerpuntsluitingen en dievenklauwen te plaatsen, sloten die beveiligd zijn tegen kerntrekken en bijpassende veiligheidsschilden toe te passen en raamboompjes met een slot te laten monteren.

Daarnaast zal hij zijn klanten ook adviseren over het juiste gebruik van het hang- en sluitwerk en over een stukje discipline om het inbrekers niet te makkelijk te maken. Zo komt het bijvoorbeeld vaak voor dat we ramen onbeheerd open laten staan, deuren niet altijd even goed en consequent afsluiten en ladders niet goed opbergen zodat ze voor een insluiping of inbraak kunnen worden gebruikt..

Alarmsysteem

Hoe goed de inbraakbeveiliging ook is, het kan nog steeds gebeuren dat er ingebroken wordt. Ondanks het feit dat panden tegenwoordig steeds beter beveiligd zijn tegen inbraak, inbrekers weten zich dankzij moderne technieken en professionele gereedschappen helaas steeds gemakkelijker en sneller toegang tot woningen, winkels en kantoorpanden te verschaffen.

Daarom kan het wenselijk zijn om het huis ook middels een inbraakalarm te beveiligen. Er zijn veel verschillende soorten alarmsystemen, van relatief eenvoudig tot zeer geavanceerd. Uw slotenmaker kan u daarin prima adviseren zodat hij voor u een inbraakalarm kan installeren dat het beste past bij uw pand, bij de gebruikers én bij uw budget.

Uw vakman staat voor u klaar

Aarzel niet als u uw woning beter wilt beveiligen. U weet immers nooit of én wanneer inbrekers weer toeslaan. Schakel onze slotenmakers in om de beveiliging van uw huis, winkel of kantoor vakkundig te verbeteren.