Adviesportaal
Image default
Vakantie

Dingen te doen in IJsland: Het diverse land dat bestaat uit lava-uitbarstingen van ijs en rivieren d

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel ijs er in IJsland is? Nou, het land heeft niet alleen ijs. IJsland staat wereldwijd bekend om zijn gevarieerde landschap. Vergis je niet in de gedachte dat je daar alleen maar ijs zal zien. Niemand annuleert zijn/haar reis alleen maar omdat het woord ijs in de naam van het land voorkomt. Dit land heeft verschillende actieve vulkanen. Naast vulkanen is het land ook de thuisbasis van prachtige natuurparken, watervallen, prachtige stranden, noorderlicht, biodiversiteit, grotten, en bergen. De bovengenoemde zijn een paar IJslandse toeristische attracties, en je bent vrij om meer te verkennen – het land heeft veel te bieden.

Het Noorderlicht

Het noorderlicht is een betoverende natuurlijke lichtvertoning aan de hemel van de aarde en wordt ook wel Aurora Borealis genoemd. Als je deze toeristische trekpleister van IJsland wilt zien, staat het land – gelegen op grote hoogte – bekend als één van de beste plekken om dit te zien. Het noorderlicht is zichtbaar vanaf de hoofdstad Reykjavik. Als je het natuurfenomeen vanaf een donkere plaats wil bewonderen, kan je met de IJslandse huurauto’s Seltjarnarnes bereiken – een plaats ver verwijderd van de lichtvervuiling.

Viking World Museum

Ken je de Vikingen – handelaren en plunderaars uit de 8e tot 11e eeuw? Zo ja, dan is het Viking World Museum iets voor jou. Bezoek de plek en bekijk de bezittingen van de Vikingen. Je kan een IJslandse auto huren vanaf de internationale luchthaven van Keflavik.

Snæfellsjökull Nationaal Park

De naam komt van Bezoek Snæfellsjökull gletsjer, die in het park ligt. Deze plaats behoort tot de top van de toeristische trekpleisters van IJsland. Je kan de lokale flora en fauna zien, samen met enkele verbazingwekkende geografische kenmerken, zoals lavatunnels en -velden en gletsjers, natuurlijk. Dwaal rond de gletsjer, en geniet ten volle van je tijd in IJsland.

Dynjandi Waterval

De Baai van Dynjandivogur herbergt deze waterval, die toegankelijk is via een tocht waarbij je vele kleine watervallen aantreft voordat je deze schoonheid van IJsland bereikt. Deze indrukwekkende waterval is de moeite waard om te bezoeken als je in IJsland bent. Als je je een beetje moe voelt, kan je ter plekke uitrusten op het kampeerterrein.

Helka Vulkaan

Deze vulkaan barstte in 1104 voor het eerst uit – zoals de geschiedenis het aangeeft – en ging sindsdien voortdurend door. Misschien heb je de plek wel gezien als je een filmliefhebber bent, want hij is in verschillende films vertoond. De vulkaan staat ook bekend als Gates of Hell.

IJsland is meer dan de genoemde paar toeristische bestemmingen. De majestueuze toeristische trekpleisters van IJsland laten een betovering achter die je niet zal vergeten. Laat me een tip met je delen terwijl je in IJsland bent; het is handiger om een auto te huren om alle plaatsen te bezoeken. De jongens van autoprio.com hebben dit vrij gemakkelijk gemaakt. Naast de beste auto verhuurdiensten in IJsland, verhuren ze ook nog eens auto’s voor een redelijke prijs. Kies wat je wilt en bereik gemakkelijk je bestemming.

https://www.autoprio.nl