Adviesportaal
Image default
Dienstverlening

Bescherm uw bedrijf via een cloud werkplek

Steeds meer bedrijven stappen over op werken in een cloud werkplek. Naast de flexibiliteit die een cloud werkplek aanbiedt, zorgt deze manier van werken ook voor veel voordelen op het gebied van beveiliging en bescherming.

Een Managed Service Provider voor uw cloud werkplek

In de ICT veranderd alles constant en snel. Door niet mee te gaan in deze snelle flow aan veranderingen krijgt u snel verouderde infrastructuren die kans hebben op breken, uitval of cyber-aanvallen. Dit constant up-to-date houden is een gespecialiseerde taak die vraagt om (duur) ICT-personeel met kennis van zaken. Een eigen ICT-afdeling die dit kan onderhouden is daarom voor veel bedrijven onmogelijk. Een Managed Service Provider is een dienst van een bedrijf als Cloudiction die deze gespecialiseerde kennis in huis heeft en voor u overneemt.

Uw ICT-personeel kan zich bezig houden met andere zaken

Door het onderhoud en beheer van uw online infrastructuur uit handen te geven aan een Managed Service Provider zijn u en uw gegevens niet alleen beter beschermd, maar heeft uw eigen ICT-personeel ook meer tijd om zich bezig te houden met het verbeteren en optimaliseren van interne processen en automatiseringen.

Alle gegevens staan in de cloud

U kent het vast wel, die werknemer die per ongeluk een laptop op een hotelkamer heeft laten liggen. Of de usb-stick met vertrouwelijke documenten in de trein is kwijtgespeeld. Dergelijke ongelukjes kunnen desastreus zijn als het gaat om vertrouwelijke en persoonlijke informatie. Naast het imago-schade voor uw bedrijf zit ook de AVG u flink op de hielen en zijn boetes van 20 miljoen of 4 procent van de wereldwijde omzet geen ondenkbaar gevolg.

Veilig versleuteld

Door te werken in een cloud werkplek staan alle gegevens altijd in de cloud. Hierdoor is het verlies van fysieke apparaten geen reden meer tot informatie verlies én lekken. Daarnaast zorgt een Managed Service Provider ervoor dat alle bedrijfsdata op meerder plekken staan opgeslagen. Deze datacentra zijn streng beveiligd én de opgeslagen informatie wordt versleuteld opgeslagen dat zelfs bij een cyber-inbraak de informatie nog steeds veilig is.