Adviesportaal
Image default
Particuliere dienstverlening

Oefen invloed uit op je dagelijks leven en ontspan!

In onze westerse samenleving zijn we allemaal druk. De zogenoemde ‘rat race’ is voor velen een bekend gezegde. We hebben zoveel verplichtingen en zo weinig tijd of beter gezegd…. zo weinig invloed op ons dagelijks leven. Althans, dat denken we…

Volgens Steven Covey, een auteur van talloze boeken over persoonlijk leiderschap en zelfmanagement, is het de kunst om uit de zogenoemde Cirkel van Betrokkenheid te komen. Je bent dan betrokken bij tal van dagelijkse situaties en moet hier voor je gevoel maar mee zien te ‘dealen’, ondanks alle drukte.

Het is volgens Covey de kunst om deze ervaringen te transformeren in de zogenoemde Cirkel van Invloed. Diezelfde situaties blijven gelden, maar wat zou je kunnen doen om deze meer aangenaam te maken voor jouzelf? Die werkafspraken kun je niet allemaal annuleren of laten overnemen, maar wat kun je dan wél doen om ervoor te zorgen dat het behapbaar wordt en tegelijkertijd meer plezierig?

Vaak kunnen we met hele kleine aanpassingen al een groot en voelbaar verschil maken in ons leven. Het is de kunst om invloed uit te oefenen op allerlei situaties en vooraf te bepalen wat je nodig hebt om deze aangenamer en wellicht effectiever te laten verlopen.

Bepaal welke middelen je kunt aanwenden en welke mensen je om hulp zou kunnen vragen. Hiermee maak je voor jezelf al behoorlijk snel een positief verschil! Je handelt nu vanuit de Cirkel van Invloed: je oefent invloed uit op situaties die zich blijven voordoen en waarbij je nu eenmaal betrokken bent en blijft, maar in overleg zijn er vaak best relatief kleine dingen te veranderen.

Moet die ene klus echt deze week worden afgerond en dat ene gesprek waarvoor je twee uur zou moeten reizen, kan dat niet online plaatsvinden? En die borrel volgende week, kan die misschien niet een keer overgeslagen worden of kun je, hoe gezellig ook, iets eerder naar huis gaan? Je ziet dat het allemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Probeer het eens uit voor jouzelf en ervaar het verschil!

https://coachrobin.nl/