Waarom software laten testen?

Adviesportal

WAT IS SOFTWARE TESTEN?

Software testen is een proces van het uitvoeren van een programma of applicatie met de bedoeling om softwarefouten te vinden

Het kan ook worden vermeld als het proces voor het valideren en verifiëren van een softwareprogramma of -toepassing of -product:

  • Voldoet aan de zakelijke en technische vereisten die tot het ontwerp en de ontwikkeling ervan hebben geleid.

  • Werkt zoals verwacht.

  • Kan met dezelfde eigenschap worden geïmplementeerd

Door uw business software te onderwerpen aan performacne en security tests krijgt u een beter inzicht in de betrouwbaarheid van uw software. Ook kunnen onze software testers tools inzetten die veiligheid testen ten aanzien van privacy gevoelige (management) informatie en of dit openbaar wordt gedeeld op social media platformen zoals facebook of twitter.


DEFINITIE VAN ONDERDELEN VAN SOFTWARETESTS:

1) Proces: testen is eerder een proces dan een enkele activiteit.

2) Alle levenscyclusactiviteiten: testen is een proces dat plaatsvindt in de gehele SDC-cyclus (Software Development Life Cycle).

Het proces van het ontwerpen van testen in het begin van de levenscyclus kan helpen voorkomen dat defecten in de code worden geïntroduceerd. Soms wordt dit aangeduid als “het verifiëren van de testbasis via het testontwerp”. De testbasis omvat documenten zoals de vereisten en ontwerpspecificaties.

3) Statisch testen: het kan defecten testen en vinden zonder code uit te voeren. Statische tests worden uitgevoerd tijdens het verificatieproces. Dit testen omvat het controleren van de documenten (inclusief broncode) en statische analyse. Dit is een nuttige en kosteneffectieve manier van testen, bijvoorbeeld: beoordelen, doorlopen, inspectie etc.

4) Dynamische tests: bij dynamisch testen wordt de softwarecode uitgevoerd om het resultaat van lopende tests aan te tonen. Het gebeurt tijdens het validatieproces, bijvoorbeeld: testen van eenheden, integratietesten, systeemtesten enz.

5) Planning: We moeten plannen wat we willen doen. We controleren de testactiviteiten, we rapporteren over het testen van de voortgang en de status van de geteste software.

6) Voorbereiding: We moeten kiezen welke testen we zullen doen, door testcondities te selecteren en testcases te ontwerpen.

7) Evaluatie: tijdens de evaluatie moeten we de resultaten controleren, de geteste software en de voltooiingscriteria evalueren, wat ons helpt te beslissen of we klaar zijn met testen en of het softwareproduct de tests heeft doorstaan.

8) Softwareproducten en gerelateerde werkproducten: naast het testen van de code is het testen van vereisten, ontwerpspecificaties en ook de bijbehorende documenten zoals bediening, gebruiker en trainingsmateriaal even belangrijk.


Klik hieronder op de link voor meer specifieke informatie:


Ook een test laten uitvoeren? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op via e-mail: info@appelit.com of telefonisch: 085 – 060 3548 en wij helpen u graag verder.

https://www.appelit.com/